Úvod Novinky Google Japonský miliardár tvrdí, že vlastní patenty na technológiu, ktorú používa Google Glass

Japonský miliardár tvrdí, že vlastní patenty na technológiu, ktorú používa Google Glass

1

Žiadosti o patenty u nás v redakcii nikdy neberieme extrémne vážne. Vyhrážky japonského miliardára, ktorý tvrdí, že patenty už vlastní a tak isto je schopný zaplatiť si armádu právnikov by sme vážne brať mali. Masayoshi Son je miliardár a filantrop, CEO SoftBank, ktorý mal dvojhodinovú prezentáciu o tom, čo nás v technológii čaká o 30 rokov. Asi v polovici začal rozprávať o okuliaroch, ktoré budú rozumieť našej reči a ktoré informácie zobrazia v obrazovej vrstve pred našimi očami.

Mimochodom, už sme si to patentovali.

Redaktori servera Engadget pravdepodobne našli patent, ktorý spomínal Masayoshi. Patent im bol udelený v roku 2010 a aj napriek tomu, že nejde o identickú kópiu Google Glass, stále sa veľmi nápadne podobá na video, v torom chlap si chlap s Google Glass nechá preložiť frázu z cudzieho jazyka. Masayoshi Son je zaujímavá postavička. Viete ako zbohatol? Predal zariadenie, ktoré prekladá z cudzieho jazyka spoločnosti Sharp za $1 milión.

Bude zaujímavé sledovať ktorým smerom sa bude uberať tento spor. Čo na to hovoríte Vy? Google Glass je rozhodne jedno z tých kontroverznejších zariadení.

Zdroje: DVICE, Ubergizmo via Engadget