Úvod Výrobcovia Huawei Huawei sa chce dostať medzi troch najväčších výrobcov Android zariadení

Huawei sa chce dostať medzi troch najväčších výrobcov Android zariadení

1

Čínsky výrobca Huawei do roku 2011 nevyrábal dostatočne lacné telefóny na to, aby ich mohol predávať pod svojou značkou. Namiesto toho vyrábal smartphony pre niekoho iného. To sa však v roku 2011 zmenilo a dnes je na 90% všetkých vyrobených telefónoch z ich fabrík nalepená značka Huawei. Spoločnosť je dokonca známa tým, že momentálne vyrába smartphone s najväčším, 6.1 palcovým displejom, Huawei Ascend Mate. Jednou výhodou, ktorú veľa výrobcov nemá je fakt, že Huawei má prístup k vlastným čipom, v prípade Ascend Mate ide o štvor-jadrový K3V2.

Spoločnosť v roku 2012 zarobila $7.5 miliardy a očakáva, že rok 2013 bude ešte lepší, so zárobkom $9 miliárd. Podľa CEO Huawei, Richarda Yu by sa zo spoločnosti mal stať výrobca prvej triedy. Už o 3 až 5 rokov by mal čínsky výrobca zarábať približne $20 až $30 miliárd s operačnými profitami v rozmedzí $3 až $4 miliárd. Cieľ Huawei je dostať sa do prvej trojky najväčších výrobcov Android zariadení. Minulý rom sa mu to podľa štúdie IDC podarilo, no len na jeden kvartál. Aby v prvej trojke figuroval celý rok, musí udržať podobné momentum, ktoré ho dostalo tam, kde je teraz.

Ešte pred mesiacom internetom kolovali informácie o tom, že CEO Huawei, Richard Yu o svojej spoločnosti hlása, že predbehne Apple aj Samsung. Tento mesiac je situácia pokojnejšia a oveľa realistickejšia. Aký máte na Huawei názor Vy? Páči sa Vám ich práca?

Zdroj: tech.163.com via PhoneArena