Úvod Aplikácie Google testuje aplikáciu ‚One Today‘ – mikrotransakcie, ktoré poputujú na dobrý účel

Google testuje aplikáciu ‚One Today‘ – mikrotransakcie, ktoré poputujú na dobrý účel

1
Google začal testovať svoju novú aplikáciu One Today, ktorá je zatiaľ určená len pre USA. Ide o aplikáciu, vďaka ktorej budete vedieť darovať $1 na dobré účely.

Každý deň aplikácia zobrazí o akú udalosť sa jedná a užívateľovi ponúkne možnosť darovania $1. One Today dokonca udalosti zobrazí podľa Vašich preferencií. Chýbať nemôže ani možnosť zdieľania na sociálne siete, čo by mohlo prilákať ešte viac ľudí.

One Today je aplikácia určená pre členov tzv. Google for Nonprofits, čo je program, ktorý dáva neziskovým organizáciám prístup ku Google Apps, špeciálnu verziu AdWords pod názvom Google Grants, či dokonca tlačidlo „daruj teraz“ pod videá na YouTube. Príbehy, ktoré sa Google zatiaľ rozhodol podporovať zahrňujú ochranu nosorožcov, zbierku pre študentov v Laose, či pomoc s výsadbou stromov v Keni.

1 dolár možno neznie ako obrovská suma, no žijeme v dobe, keď charity pomaly ale isto začínajú fungovať ako výpalníci, ktorí mieria priamo na Vaše city. Každomesačné dary, ktoré Vám sťahujú priamo z účtu už nie sú nič cudzie a tak sa aspoň mne osobne páči takýto odľahčený prístup.

one1 one2 one3

Ku aplikácii One Today sa momentálne nedostaneme, keďže je len pre pozvaných a okrem toho, ako som už spomenul, pre Európu nie je dostupná. Každopádne je pekné vidieť, že vznikajú aj aplikácie, ktoré poslúžia na niečo pekné.

Zdroj: TNW, One Today