Úvod Novinky Android Google dokončuje a testuje Android 4.3 – stále ide o Jelly Bean

Google dokončuje a testuje Android 4.3 – stále ide o Jelly Bean

1

Momentálne sme v období, kde sa všetci fanúšikovia Androida snažia odhadnúť, či bude ďalšia verzia skutočne Key Lime Pie alebo sa posunieme len o malý kúsok a ostaneme na Jelly Bean. Redaktori AndroidPolice sú preslávení geekovia a veľmi radi sa vŕtajú v zdrojových kódoch (ja si na to netrúfam). Po hĺbkovom skúmaní potvrdili, že Google pracuje na Android 4.3 a stále ide o Jelly Bean. Tu je niekoľko faktov, na ktoré prišli:

android43

  • Číslo verzie, ktoré objavili v zdrojových kódoch je Android 4.3 JWR23B, ktoré používa Nexus 7. Prvé písmeno vždy súhlasí s názvom verzie Androida. Možno by ste si povedali, že verzia sa dá ľahko zmeniť. To je samozrejme pravda, no redaktori AndroidPolice si dali takú námahu, že IP adresu vystopovali k jej začiatkom a hádajte kam viedla. Do centrály Google.
  • Android 4.3 Jelly Bean bol spozorovaný na dvoch zariadeniach, Nexus 4 a Nexus 7. Čo to však znamená pre nás?
  • Android 4.3 sa v logoch serverov začal objavovať už pred niekoľkými týždňami, zatiaľ čo Android 5.0 zatiaľ nikde nie je.
  • Všetci sme čakali na predstavenie Key Lime Pie na Google IO konferencii. Malo ísť o veľkú aktualizáciu, ktorá by priniesla veľké zmeny v architektúre. Niečo ako zmena pri Android 2.x oproti 3.x, či 4.x.
  • Najnovšie špekulácie hovorili o tom, že Google odloží predstavenie veľkej aktualizácie Androidu aby dal vývojárom a výrobcom viac času na aktualizovanie svojich zariadení.
  • Najnovšia verzia, Android 4.3 Jelly Bean pravdepodobne prinesie malé zmeny, ktoré nebudú vyžadovať veľký zásah výrobcov. Najnovšie štatistiky tvrdia, že len 25% zariadení momentálne beží pod Android Jelly Bean, čo je stále veľmi málo.

Všetky tieto informácie nám nič neprezradili o tom, čo nás v novej verzii čaká, no čím bližšie budeme ku Google I/O, tým viac by sme mali vedieť. Čo si myslíte Vy? Čo Google oznámi už o 3 týždne? Bude to Android 4.3 alebo Android 5.0?

Zdroj: AndroidPolice