Úvod Výrobcovia HTC Dostupnosť HTC One sa už tento mesiac rapídne zlepší

Dostupnosť HTC One sa už tento mesiac rapídne zlepší

0
Dostupnosť novej vlajkovej lodi taiwanského výrobcu bola doteraz prinajmenšom neistá, no to by sa už v blízkej budúcnosti mohlo zmeniť.

Jedným z najväčších finančných problémov taiwanského výrobcu bola slabá dostupnosť ich vlajkovej lode HTC One. Zariadenie vyrobené prevažne z hliníka malo pomôcť HTC obrátiť ich neúspešnú šnúru a konečne tak naplniť sny ich investorov. To sa však nestalo a tak sa niet čomu čudovať, že HTC zaznamenalo najnižší profit v ich histórii.

Podľa posledných informácií z niekoľkých svetových strán by sa však dostupnosť mala dramaticky vylepšiť. Prvé správy prišli od amerického operátora AT&T, ktorý zariadenia začal rozposielať skôr, než čomu napovedali prvotné odhady.

Ďalšou indikáciou, že HTC robí všetko preto aby svoje milované zariadenie dostali do obchodov je správa z DigiTimes, ktorá tvrdí, že HTC podali nové objednávky na niekoľko miliónov komponentov.

Posledným zdrojom, ktorý tvrdí, že situácia okolo HTC sa stabilizuje je JP Morgan, ktorý nedávno zvýšil hodnotenie HTC na neutrálne. Taiwanský výrobca podľa Focus Taiwan pracoval veľmi ťažko na tom, aby zaručil bezproblémovú produkciu svojej novej vlajkovej lodi.

„HTC svojmu dodávateľskému reťazcu pomohol novou kvalifikáciou predajcov, prenosom technológie a zvýšením objednaných súčiastok. Odhaduje sa, že počet vyrobených HTC One by mal stúpnuť z 300,000 jednotiek, ktoré boli vyprodukované v marci, až na 1.2 milióna jednotiek pre apríl. Na hranicu 2 miliónov kusov by sa mali dostať už v máji“

[alert type=“green“]HTC One najlacnejšie kúpiš len v jednom obchode. Vieš v ktorom?[/alert]

Konečne sa teda jedná o dobré správy aj pre HTC. Dúfajme teda, že dobrý prísun obľúbeného zariadenia zaistí dostatočné príjmy na to, aby sme sa dočkali aj jeho pokračovania. Aký máte na HTC One názor Vy? Nižšie nájdete anketu dvoch hlavných rivalov, ktorí s len onedlho dostanú do slovenských obchodov.

Zdroj: DigiTimes