Úvod Aplikácie Android aplikácie s Holo UI: Nine, LoboWiki a Rounds

Android aplikácie s Holo UI: Nine, LoboWiki a Rounds

2

Záleží na užívateľskom prostredí v Android aplikácií? Nepochybne áno, veľa užívateľov si potrpí na kvalitne spracovanom UI (User Interface) v aplikácií, ktorú majú používať denno denne. Preto je aj pre operačný systém Android veľmi dôležité také užívateľské prostredie, ktoré splynie v každom detaile s prostredím samostatného systému. Užitočný návod na tvorbu užívateľského prostredia dostali vývojári priamo od Google, na web stránke developer.android.com tak každý z nich nájde presné inštrukcie, aby dokázali vyvinúť Android aplikáciu, lahodnú aj pre oči majiteľov mobilných zariadení.

Preto dnes vyberieme 3 kúsky s užívateľským prostredím v Holo dizajne, nakoľko je ich vyhľadávanie v obchode Google Play zatiaľ pomerne zložité. Časom však sem bude určite pribúdať čoraz viac podobných aplikácií s Holo UI, čím sa uľahčí i výber tých kvalitnejšie spracovaných.

Nine
unnamed-9

Ak patríte medzi ľudí, ktorí sa radi dobre zasmejú na poriadnom vtipe, tak určite oceníte Android aplikáciu Nine, ktorá slúži ako klient na zobrazenie obsahu zábavného webu 9gag.com. Ako každá iná aplikácia v tomto článku, aj Nine disponuje užívateľským prostredím s čoraz viac populárnym Holo dizajnom. Siahnuť si ju môžete samozrejme zdarma.

[app]sg.ruqqq.Nine[/app]

LoboWiki
unnamed-3

Vzdelaný ešte niekto z neba nespadol, preto je veľmi dôležité neustále naberanie nových a nových informácií. Ako zdroj na vzdelávanie veľmi dobre slúži web Wikipedia.org, ak ale vlastníte Android zariadenie a chcete získať k tejto elektronickej encyklopédii jednoduchý prístup, môžete vyskúšať aplikáciu s názvom LoboWiki, ktorá taktiež dostala čaro Holo UI. Tá sa totižto postará, aby ste mali pri čítaní zaujímavých informácií z Wikipedia.org dostatočné pohodlie.

[app]info.galu.dev.lobowiki[/app]

Rounds
unnamed-10

Pomerne často hrávate spoločenské hry, kde sa zbierajú v priebehu hrania body? Nemíňajte papier a myslite na našu prírodu! Miesto čmárania bodov na zdrap papiera preto radšej využite Android aplikáciu Rounds, ktorá poskytne priestor pre prehľadné zaznamenávanie bodov, či iného hodnotenia do vášho mobilného zariadenia počas hrania s priateľmi. Nechýba jej ani automatické počítanie a vyhodnocovanie konečného počtu bodov jednotlivých hráčov.

[app]com.publicobject.rounds[/app]

Zdroj: Google Play Store via holoeverywhere.com
Obrázky: Google Play Store