Úvod Konkurencia Ubuntu Touch bude pre denné používanie pripravený už „o pár týždňov“

Ubuntu Touch bude pre denné používanie pripravený už „o pár týždňov“

0

Keď sme sa na Ubuntu Touch pozreli pred pár týždňami, rozhodne šlo o zaujímavý pokus o mobilný operačný systém, no takmer nič na ňom nefungovalo a dokonca ani neponúkal systémové aplikácie. Vyzerá to však tak, že tímu Canonical ide práca od ruky, keďže ich šéf, Mark Shuttleworth povedal, že Ubuntu Touch bude pre každodenné používanie pripravený už o pár týždňov.

Každodenné používanie už o pár týždňov

Týmito novinkami nás obohatil pri rozhovore so ZDNet, v ktorom okrem iného Shuttleworth prízvukoval, aký je Ubuntu Touch výborný pre firemné riešenie, keďže ponúka plné šifrovanie disku, v ktorom je každý užívateľ šifrovaný zvlášť. Išlo by teda o prvý tablet, či smartphone, ktorý by bol celý zabezpečený a teda vhodný pre armádne, finančné, či medicínske účely, keďže by nemal problém s citlivými dátami.

75,000 stiahnutí za prvých 6 hodín

Shuttleworth taktiež spomenul, že pracujú na rozšírení podpory, čo sme už videli a že obraz Ubuntu Touch bol za prvých 6 hodín stiahnutý celkom 75,000 krát, čo vôbec nie je zlé. CEO Canonical znovu pripomenul, že by smartphony s Ubuntu na trhu rád videl do januára 2014 a tablety do apríla 2014. Ďalej dodal, „momentálne sa Ubuntu Touch nedá využiť pre každodenné používanie, no už o pár týždňov to bude možné.“

Okolo Ubuntu sa teda deje veľa zaujímavých vecí a podľa všetkého sa programátorom priam dymí z hláv, keďže chcú z operačného systému, ktorý je momentálne nevyužiteľný za dva týždne spraviť pravý opak. Inak ako optimistické sa to teda nazvať ani nedá. Držíme palce.

Zdroj: ZDNet via PhoneArena