Úvod Hry Protoxide: Death Race – preteky okorenené zbraňami

[Recenzia] Protoxide: Death Race – preteky okorenené zbraňami

0

Naša vízia budúcnosti je veľakrát spojená s dopravou, ktorá už nepotrebuje asfaltové cesty a pneumatiky. Odjakživa sme snívali o prostriedkoch, pomocou ktorých sa budeme vznášať. Zároveň sme všetkých pretekárov z budúcnosti okamžite označili za rýchlostných démonov, ktorí kvôli prvému spravia čokoľvek, vrátanie riskovania svojho života.

1 2 3 4

Protoxide: Death Race kombinuje tieto dva postoje k budúcnosti. Kombinácia je to taká zaujímavá, že hra pretekanie je rovnako dôležité ako samotné bojovanie s Vašimi súpermi. Vašou hlavnou úlohou je samozrejme skončiť ako prvý. Na výber budete mať niekoľko zaujímavých vznášadiel, ktoré disponujú raketami a tak sa môžete tešiť na zaujímavejšie preteky než tie, ktoré normálne sledujete v nedeľu o druhej poobede.

protoxide-01 protoxide-02

Protoxide ponúka aj single player, ktorý je obmotaný okolo príbehu, ktorý sa zameriava na hlavného hrdinu a jeho už predvídateľnú túhu niekomu sa pomstiť. Počas hrania kampane, ak sa to tak dá nazvať, budete svedkami niekoľkých (mnohých) scén, ktoré budú ladené do komixov a tým by Vás mali naladiť na to, čo prežíva Váš hrdina.

Samotné hranie je vcelku príjemné. Vaše vznášadlo ovládate pomocou nakláňania smartphonu doľava, či doprava a brzdenie je riešené obvyklým stlačením tlačidla na displeji. Ak by Vás zaujímalo ako ovládate zrýchľovanie, vôbec nemusí, vznášadlo totiž pridáva plyn samo, tak ako pri väčšine podobných hier. Na obrazovke okrem toho nájdete aj tlačidlo, ktoré sa mi osobne páči najviac, áno, ide o Nitro, ktoré zvýši Vašu momentálnu rýchlosť. Pre jeho doplnenie je potom nutné zbierať sudy alebo kanistre, ktoré sú roztrúsené všade po mape.

protoxide-03 protoxide-04

Keďže ide na pol o bojovú hru, k dispozícii máte aj rôzne vylepšenia ako štíty a zbrane, ktoré sa taktiež ovládajú pomocou stlačenia tlačidiel na displeji. Na začiatku pretekov však k dispozícii nemáte nič a tak si všetko musíte pozbierať počas toho ako budete pretekať.

Každá zbraň má svoju vlastnosť, ktorá ju definuje. Na výber máte z dvoch veľkých kategórií a to z pomalých zbraní, ktoré sa ťažko ovládajú, no majú vysokú efektivitu keď niečo trafia a z rýchlych zbraní, ktoré sa ovládajú o niečo ľahšie, no nie sú až také účinné.

Čo sa týka grafického spracovania, tomu nemáme čo vytknúť. Všetky vznášadlá a trate sú vymodelované veľmi pekne, no musím povedať, že ak by s tým vývojárske štúdio prišlo o rok skôr, zanechalo by to na mne oveľa väčší dojem.

protoxide-06 protoxide-07 protoxide-08 protoxide-09

Majte však oči na stopkách, Vaši nepriatelia na Vás nebudú čakať a kľudne zaútočia ako prví. Počas mojej snahy hrať na Nexus 4 som sa však stretol s problémom, kde mi moje vznášadlo menilo smer doprava, či doľava úplne samo bez akéhokoľvek vstupu, no verím, že to vývojári už čoskoro opravia.

Ak by ste si sily chceli popasovať proti skutočným ľudom, na výber budete mať multiplayer, no momentálne je riešený len vo forme lokálnych zápasov cez Wi-Fi.

Celkovo je teda Protoxide výbornou voľbou pre všetkých tých, ktorí majú radi jednoduchšie preteky s možnosťou svojich súperov odstaviť aj inak, než predbehnutím. Pekná grafika a spracovanie tomu len pridáva na atraktívnosti.

[app]com.herocraft.game.protoxide[/app]

Zdroj: Google Play