Úvod Konkurencia Apple Päť ročný chlapec minul na in-app nákupoch takmer €2,000 … za desať...

Päť ročný chlapec minul na in-app nákupoch takmer €2,000 … za desať minút

2

Len päť ročný Dan Kitchen sa hral na iPad-e svojich rodičov, keď sa ich spýtal na heslo v iTunes. Chcel si stiahnuť hru s názvom Zombie v Ninja. Dannyho rodičia heslo zadali a ničoho sa neobávali, keďže hra bola úplne zadarmo. Predstavte si ako sa museli cítiť, keď im zrazu začali chodiť desiatky emailov a v každom z nich stálo, že bol zakúpený taký, či onaký balíček, ktorý odomkol takú, či onakú zbraň, či kľúč. Balíčky, ktoré si Danny kúpil mali hodnotu aj €80.

„Na iPad-e sa už nemôžem hrať.“

Zatiaľ čo Apple súhlasil, že peniaze rodičom vráti, Danny až tak dobre neobišiel. Keď sa ho novinári spýtali, čo si o tom myslel, odpovedal, „Bolo mi to ľúto a bol som smutný.“ Potom dodal, „na iPad-e sa už nemôžem hrať.“

faktura

Ako presne teda dokázal päť ročný chlapec minúť takú hromadu peňazí len za desať minút? Kúpil si jeden balíček 333 kľúčov, jeden balíček 90,000 šípok a ďalší balíček, ktorý obsahoval 333 bômb, ktoré stáli £69,99 (€80,75). K celkovej sume sa pridalo aj niekoľko menších nákupov.

in-app nákupy v hodnote €2,000 za 10 minút

Ak teda máte doma malého nezbedníka, nezabudnite im vysvetliť, že aj keď je hra, či aplikácia zadarmo, stále sa v nej dajú minúť skutočné peniaze. Koniec koncov, nebola to predsa chyba malého chlapca ale jeho nezodpovedných rodičov.




Zdroj: BBC via PhoneArena