Úvod Novinky Na svete je anti-kampaň s názvom „Zastavte Kyborgov“, namierená proti Google Glass

Na svete je anti-kampaň s názvom „Zastavte Kyborgov“, namierená proti Google Glass

1

Popularita moderných okuliarov tzv. Glass, za ktorými stojí nadnárodná korporácia Google, neustále naberá na obrátkach, aj keď zatiaľ nie sú dostupné pre širokú verejnosť. No, ako to tradične býva pri technologicky vyspelých produktoch, tak aj ku Google Glass čoraz viac pribúda množstvo negatívnych ohlasov, zameraných predovšetkým na špehovanie súkromia ľudí. Kvôli strachu o stratu súkromia však vzniklo hnutie s názvom „Zastavte kyborgov“ (Kyborg je skratka Kybernetického Organizmu, wikipedia.org) a jasným cieľom, zabrániť príchodu budúcnosti, v ktorej je pojem „súkromie“ neznámy.

Okuliare Google Glass disponujú kamerou/fotoaparátom, cez ktorú je možné nahrávať, resp. fotiť, všetko okolo vás bez toho, aby ste museli držať niečo v ruke. Viac praktických detailov vo videu nižšie.

Hnutie „Zastavte Kyborgov“ sa ale zameriava okrem Google Glass aj na iné, podobné trendy v technológii, ako to uvádza na svojej webovej stránke StopTheCyborgs.org. Na tej sa nachádza ešte viac zaujímavých informácií, hovoriacich o tomto hnutí, medzi ktoré patrí taktiež veta „Pridaj sa k nám a zachráň ľudstvo od kolektívu Kyborgov„.

 

Hnutie „Zastavte Kyborgov“ uvádza na svojej web stránke aj to, že sme už sledovaní prostredníctvom inteligentných mobilných telefónov, tzv. smartfónov, či bankových transakcií. Moderné okuliare Google Glass zároveň označujú ako „smartfón na tvári“ a prezentujú ich s veľkou hrozbou straty nášho súkromia.

Ak ste o Google Glass ešte príliš nepočuli, môžete si prečítať niečo v našich starších článkoch: Google Glass UI: Pozrite sa aké to je nosiť okuliare od Google v novom videu alebo Samozrejme, že jeden bar v USA už stihol zakázať Google Glass.

Zdroj: StopTheCyborgs.org via AndroidAuthority.com
Obrázok: StopTheCyborgs.org
Video: YouTube.com