Úvod Novinky Android Google predstavil YouTube One Channel, nový dizajn pre kanály

Google predstavil YouTube One Channel, nový dizajn pre kanály

0

Google nový dizajn pre YouTube kanály začal predstavovať už minulý mesiac, no od včera si ho môžeme nastaviť už všetci. Nový dizajn pod názvom One Channel je zameraný na ľudí, ktorí vytvárajú obsah. Cieľom Google je pomôcť autorom zvýrazniť seba alebo svoju značku, či už na mobile, tablete alebo na desktope.

YouTube One Channel sa zameriava na tri faktory, ktoré by mali pomôcť autorom. Hlavnou zmenou je samozrejme zmena dizajnu, ktorá je teraz responzívna. Znamená to to, že keď si dizajn nastavia pre desktop, rovnako, alebo veľmi podobne sa zobrazí aj na mobilnom zariadení. Ako prvé si samozrejme všimnete veľký obrázok, ktorý sa podobá na ten, ktorý nájdete aj na Google+ (dokonca musí mať rovnaké rozlíšenie). Autori majú okrem toho voľnejšiu ruku v organizácii vlastného obsahu, s možnosťou vytvárať rôzne playlisty, či podkanály.

Poslednou zmenou, resp. vylepšením je možnosť nahrať nové video, v ktorom svoj kanál predstavíte a ktoré sa prehrá len tým ľudom, ktorí Váš kanál ešte neodoberajú.

Ak máte vlastný kanál, určite túto možnosť využite. Spôsob, akým sa zobrazuje Váš obsah potom pôsobí modernejšie a rozhodne na seba pripúta väčšiu pozornosť.

Zdroj: YouTube One Channel via PhoneArena