Úvod Dohady Google Nexus 5 prinesie revolučný fotoaparát značky Nikon

Google Nexus 5 prinesie revolučný fotoaparát značky Nikon [Dohady]

10

Redaktorom webu PhoneArena prišiel do redakcie tip ohľadom nového Nexus 5, ktorý síce nebude mať 3GB RAM a full HD OLED displej, no špecifikácie sú tak či tak viac než zaujímavé. Možno sa pýtate, že prečo nemôže mať nový telefón full HD OLED displej a 3G RAM. Dôvody sú celkom dva. Prvým je fakt, že výroba full HD OLED displeja je extrémne náročná. Dokonca ani Samsungu sa nedarí jeho výroba a to je čo povedať, keďže kórejci sú v displejoch ako doma. Druhým problémom je fakt, že nové zariadenia používajú dual channel pamäť a to znamená, že aby zariadenie malo 3GB pamäti, vyrobiť by sa museli dva 1.5GB pamäťové moduly, čo je viac než nepravdepodobné.

Najnovšie správy od utajovaného zdroja však naznačujú, že Google pripravuje niečo zaujímavé, no nie v oblasti špecifikácií ale v oblasti fotoaparátu, čo koniec koncov potvrdil aj Vic Gundotra v konverzácii na Google+. Vyjadril sa takto: „Sme odhodlaní spraviť z Nexus smartphonov výborné fotoaparáty. Len počkajte a uvidíte.“

vic-g

Samotný tip, ktorý sa dnes objavil v schránke zahraničných redaktorov spomína, že nový Nexus (5?) má disponovať 5 palcovým 1080p displejom, procesorom Snapdragon 600 (Snapdragon 800 by sa mal objaviť v Nexus 10.2), 2GB RAM, 8/16GB vnútornou pamäťou a 3,140mAh baterkou. Znie to podozrivo podobne ako to, čo sa nachádza v LG Optimus G Pro, ktorý taktiež so Snapdragon 600, 2GB RAM a 3,140mAh baterkou.

Keďže neexistujú žiadne ďalšie informácie o pripravovanom Nexuse, ide len o špekuláciu, ktorú musíme tak aj brať. Rozhodne si na tom nezakladajte svoje tajné sny. Zdroj okrem toho tvrdí, že nový Nexus prinesie novú funkciu „triple camera sensor“, ktorý ponesie značku Nikon, čo je rozhodne nezvyčajné. Podľa jeho slov: „fotoaparát je hlavným predajným bodom, testovací modul je momentálne lepší, než čokoľvek iné.“ sa máme na čo tešiť.

Zdroj: PhoneArena