Úvod Aplikácie Google Keep: Jednoduchý, rýchly a… nič viac

Google Keep: Jednoduchý, rýchly a… nič viac

1

Google Keep je tak jednoduchý ako samotné zapisovanie poznámok na papier. Stačí naškriabať zoznam, myšlienku, či pripomienku a kliknúť na „uložiť“. Presne toto je celá myšlienka za novou službou Google Keep, ktorá je prepojená s Google Drive a tak máte k svojim poznámkam prístup zo všade, dokonca aj z mobilu (zatiaľ len z Androidu). Aj napriek tomu, že je nová služba extrémne jednoduchá je vidieť, že je premyslená – z väčšej časti. Dokáže však prekonať obľúbené služby akou je napríklad Evernote?

keep2

Celkový formát Google Keep je tak minimalistický ako sa len dá. Keď na ich web zamierite úplne prvýkrát, uvidíte len jednu bielu lištu, pomocou ktorej môžete napísať svoju prvú poznámku. Dizajn služby už nemohol byť jednoduchší, poznámky sa budú ukladať pod seba, akoby ste čítali nejaký web. Môžete si to však zmeniť na zobrazenie, ktoré sa celkom podobá tomu, ktoré používa Pinterest. Výhodou je, že uvidíte viac na jednej obrazovke bez toho aby ste museli zoscrollovať nižšie.

Celý Google Keep je taký jednoduchý, že dokonca nepridali ani možnosť organizovania poznámok. Stačil by jednoduchý hashtag alebo ako v prípade Evernote niekoľko zápisníkov rozdelených podľa kategórií.

Google Keep umožňuje jednotlivé poznámky od seba odlíšiť farbou, no ak máte poznámok viac, alebo ak máte vnímanie farieb na úrovni dreveného koníka, podobne ako ja, tak Vám to veľmi nepomôže. Možno sa lepšej organizácie dočkáme pozdejšie, zatiaľ je to však tak jednoduché ako farebné nálepky, ktoré si môžete kúpiť v akomkoľvek papiernictve, akurát v prípade Google Play sú tieto nálepky na internete.

Okrem samotných poznámok môžete na Google Keep nahrávať aj fotky, či obrázky (z webu ich však nenaimportujete) a samozrejme môžete robiť jednoduché zoznamy toho, čo Vám nakázala mama nakúpiť v obchode. Vajcia, klobása, banány.

keep3

Nikdy som nebol fanúšikom spisovania poznámok. Vždy mám pocit, že si to zapamätám a keď si niečo aj zapíšem, tak zabudnem, že som si to tam napísal alebo ak aj nezabudnem, tak mi moje vlastné poznámky nedávajú žiaden zmysel. Páči sa mi však jednoduchosť Keep-u, stačí ho už len vylepšiť podľa požiadaviek komunity a bude z neho bezkonkurenčný nástroj, ktorý sa tak, ako zvyšok služieb od Google prilepí na Váš Google účet.

Chcel by som však upozorniť všetkých programátorov, neurológov a jadrových fyzikov na to, že pre Vás táto služba nebola stvorená a to hneď z niekoľkých dôvodov. Tak či tak si všetko pamätáte a ak by ste si aj nepamätali, tak by ste boli zhrození z toho, že si v Google Keep nemôžete doprogramovať vlastné funkcie alebo nastaviť, iné nepodstatné zbytočnosti, ktoré 99% ľudí nepotrebuje. Boli ste varovaní.

[app]com.google.android.keep[/app]

Zdroj: Google Keep