Úvod Aplikácie Chameleon Launcher 2.0: Optimalizácia pre smartphony, viac než jeden homescreen a nové...

Chameleon Launcher 2.0: Optimalizácia pre smartphony, viac než jeden homescreen a nové widgety

0

V dnešnom článku na oficiálnom blogu tímu, ktorý stojí za Chameleon Launcherom sme sa dozvedeli, že populárny a hlavne unikátny launcher sa posúva na verziu 2.0. Aktualizácia, ktorá je aspoň zatiaľ dostupná len pre ľudí, ktorý projekt podporili na Kickstarteri a pre tých, ktorí si launcher pred-objednali prináša niekoľko nových funkcií. Asi najväčšou novinkou je optimalizácia pre menšie obrazovky. Chameleon je odteraz (konečne) optimalizovaný pre fungovanie na smartphonoch.

Spolu s optimalizáciou menších displejov (s rozlíšením 720 x 1280 a vyššie) prichádza aj možnosť nastaviť si viac než jednu domovskú obrazovku. Tento počet je momentálne limitovaný, nastaviť môžete maximálne tri obrazovky, no stále je to lepšie, ako len jedna.

1 2

Screenshoty z AndroidPolice.com

Bez zmeny neobišli ani widgety. „Miniaplikácie“ majú odteraz nový, tučnejší nadpis s ikonkou, pomocou ktorej sa dostanete do nastavení. Widget pre kalendár má ikonku, ktorá používateľom umožní pridanie udalostí len pomocou jedného kliku. V novej verzii sa bohužiaľ nevyskytujú žiadne nové widgety, no vývojári všetkých majiteľov Chameleon Launcheru odporúčajú na web chameleonwidgets.com, kde nájdu výber widgetov, ktoré vytvorila ich komunita.

Tí z nás, ktorí si Chameleon nepredobjednali alebo vývojárov nepodporili na Kickstarteri nemusia zúfať. Verzia 2.0 by mala byť dostupná v Google Play už „o pár týždňov“. Ak by ste sa o novej verzii zaujímavého launcheru chceli dozvedieť viac, kliknite na zdroj.

[app]com.chameleonlauncher.preorder[/app]

Zdroj: Chameleon via AndroidPolice