Úvod Neprehliadnite vlavo Štýlový chromebook HP Pavilion oficiálne za 330 $

Štýlový chromebook HP Pavilion oficiálne za 330 $

0

Chromebooky nikdy nepatrili k ťahúňom trhu s PC a IT sortimentom, no v posledných mesiacoch sa akosi roztrhlo vrece s výrobcami, ktorí ponúkajú zariadenia s týmto Googlovským webovým operačným systémom. Google napríklad rozdal vybraným americkým školám niekoľko tisíc podobných chromebookov na podporu a rozvoj vzdelávania.

Spoločnosť HP nečakane vytiahla 14 palcového konkurenta chromebookom od Samsungu alebo Aceru a tento model s konkrétnym názvom HP Pavilion 14-c010us Chromebook je teraz oficiálne k dispozícii za 329,99 dolárov prostredníctvom webového obchodu spoločnosti HP. Cena je o niečo vyššia ako pri konkurencii ale dostaneme za ňu prémiový dizajn real estate obrazovku.

hp-chromebook-3

hp-chromebook-2

Čo sa špecifikácie týka, čaká nás priemer v podobe 1,1 GHz procesora Intel Celeron 847, 2 GB pamäte RAM, Intel HD grafiky a 16 GB SSD disku. Chromebook je 2,1 centimetra hrubý, váži 1,8 kilogramu a batéria by mala stačiť na 4 hodiny plnej prevádzky. WiFi, Bluetooth, 3 USB 2.0 porty a HDMI sú samozrejmosťou.

hp-chromebookProblémom je však fakt, že Acer C7 získate podstate s rovnakými parametrami kde je namiesto 16 GB SSD disku 320 GB HDD za sumu 200 amerických dolárov. Či skvelý dizajn a a logo HP stojí za priplatenie je už na každom. Každopádne sa nám rodina chromebookov pekne rozrastá.

zdroj: androidauthority.com