Úvod Novinky Android Google otvorí svoje vlastné predajne ešte pred sviatkami

Google otvorí svoje vlastné predajne ešte pred sviatkami

2

Google to s online predajom ešte až tak nevie (po tom, ako im padol web, niekoľko veľa veľa veľa krát), no vyzerá to tak, že už chystajú novinku v podobe maloobchodných predajní. Podľa posledných informácií by mali byť Google obchody pripravené už do Vianoc.

Zdroj, ktorý pochádza z 9to5Google tvrdí, že ide o extrémne spoľahlivý zdroj. Čo táto extrémna spoľahlivosť znamená v praxi nevieme, no keďže sú si svojim tvrdením takí istí, asi vedia o čo ide.

Celkový nápad vznikol po tom, ako sa zamysleli nad tým, ako budú predávať Google Glass bežným spotrebiteľom. Najlepším spôsobom by bolo, aby si ľudia mohli prísť vyskúšať o čo v tomto novom projekte a ide.

Kamenné obchody hrajú obrovskú rolu v živote takmer každého spotrebiteľa. Neraz som videl ľudí, ktorí sa vydali do kamenných obchodov, aby si prezreli produkt, ktorý si neskôr kúpili online. Presne takýto prístup plánuje aj Google.

Google si však bude musieť napraviť svoju reputáciu. Predávanie zariadení mu teda rozhodne nejde. Je mi jasné, že fyzické obchody a online obchody sú dve veľmi rozdielne veličiny, no ľudia potrebujú istotu, že to Google nepobabre tak, ako pri predávaní Nexus zariadení.

Osobne si myslím, že Google obchody im pomôžu. Obyčajnejší ľudia sa dostanú do kontaktu s Nexus zariadeniami ako napríklad s tabletami, smartphonami, chromebookmi, či Google Glass. Dajte nám vedieť, čo si myslíte a či by sa Vám páčilo ak by Google otvoril nový obchod aj vo Vašom meste.

Zdroj: 9to5Google via Phandroid