Úvod Výrobcovia Asus Asus FonePad: Prvá fotka potvrdzuje hliníkové telo

Asus FonePad: Prvá fotka potvrdzuje hliníkové telo

0

Asus FonePad je súčasťou všemožných špekulácií a uniknutých informácií. Za posledné dni sme o ňom zistili veľa, vrátane jeho špecifikácií, ktoré nikoho neohromili. Zistili sme aj to, že ho má poháňať procesor od Intelu a že zazrieť by sme ho mohli už na Mobile World Congress v Barcelone. Dnes sa objavila nová fotka, ktorá zobrazuje zadnú stranu, na ktorej sa vyskytuje známy slogan, „Intel Inside“. Pod ním sa nachádzajú reproduktory. Vyzerá to tak, že celé telo bude hliníkové, čo na prvý pohľad nevyzerá veľmi príťažlivo.

fonepad

Čo sa týka špecifikácií, Asus FonePad by mal prísť s procesorom 1.2GHz Intel Atom Z2420, grafickým čipom PowerVR SGX540 a 1GB RAM. Pozerať sa budeme na 7 palcový IPS LCD displej s rozlíšením 1280 x 800 pixelov. Tablet disponuje dvoma fotoaparátmi a to zadným, 3.2MPx fotoaparátom a predným 1.2MPx fotoaparátom. Jeho 4,270mAh baterka by Vám mala vystačiť na 9.5 hodín.

Zatiaľ teda nejde o nič špeciálne, čo by sme tu už nemali, hlavne pri tablete, ktorý by mal stáť medzi $199 a $249. Posledné informácie však hovorili, že táto cena by mohla byť ešte o niečo vyššia. Bude zaujímavé sledovať ako sa bude Intelu dariť proti konkurencii v podobe ARM. Okrem toho sme zvedaví na funkcionalitu, ktorá by mala zvládnuť príjmanie hovorov, pravdepodobne pomocou príslušenstva.

Dizajnovo by sa Asus FonePad mohol vyzerať pekne, čím by na seba pritiahol viac pozornosti. Prémiový materiál v podobe hliníkového tela by mu to mohol zaručiť. Váha zariadenia by mala byť len 340 gramov a hrubé by malo byť len 10.4 milimetra, čo je podobná hrúbka akú má Nexus 7.

Asus FonePad má byť dostupný už v druhom kvartáli 2013. Pevne veríme, že ho Asus oficiálne predstaví už tento mesiac na Mobile World Congress v Barcelone.

Zdroj: Tablet.bg via PhoneArena