Úvod Smartphony Aktualizácie Android 4.2.2: Všetko, čo o ňom vieme na jednom mieste

Android 4.2.2: Všetko, čo o ňom vieme na jednom mieste

14

Určite ste spozorovali, že internetom prebehla búrka s názvom Android 4.2.2. Informácia o tom, že Google vydal novú verziu Androidu bola taká rýchla, že kým som stihol docestovať naspäť do UK, už bolo po funuse.

Ja našich čitateľov odmietam nechať na ocot a tak dnes píšem článok, v ktorom zhrniem všetko podstatné a dôležité, čo sme za posledných pár hodín o Android 4.2.2 dozvedeli.

Včera sme sa začali dozvedať, že Google začal postupne uvoľňovať aktualizáciu na Android 4.2.2, ktorá by mala opraviť niekoľko závažných chýb. Najskôr sa jednalo len o Galaxy Nexus, no neskôr sa k nemu pridal aj Nexus 4, Nexus 7 a Nexus 10. V tomto momente ešte nikto nevedel, aké novinky aktualizácia prináša. Celková veľkosť však bola 47.6MB (pre Nexus 10), čo naznačovalo, že zmien môže byť hneď niekoľko.

Zmeny v Android 4.2.2

Redaktori AndroidPolice boli pripravený tieto zmeny otestovať a tak sa pustili do bádania. Zmien je tak ako sa predpokladalo hneď niekoľko, tak sa poďme pozrieť na to, čo je nové.

Nová notifikácia o sťahovaní

1

Prvou zmenou, ktorú si vysvetlíme je nové upozornenie, resp. nová notifikácia, keď niečo sťahujete. Pridaná bola jedna veľmi nápomocná funkcia, ktorá zobrazuje koľko času ostáva do konca sťahovania. Odteraz budete vedieť, ako dlho si budete musieť počkať, kým sa Vám stiahne nová hra, či aplikácia.

Upravené rýchle nastavenia

2

Druhou zmenou, ktorá postihla Nexus zariadenia je zmena v rýchlych nastaveniach, ktorá sa týka nastavenia Wi-Fi a Bluetooth. Keď ste vo verzii 4.2.1 klikli na Wi-Fi, či Bluetooth, boli ste presmerovaní do nastavení, kde ste ich mohli vypnúť, či zapnúť. Po novom Vám stačí podržať prst na Wi-Fi a Bluetooth, čím ich môžete vypnúť a zapnúť priamo z rýchlych nastavení. Ak na ne len kliknete, budete presmerovaní do nastavení tak, ako tomu je aj teraz.

3

Čo je však divné je to, ako to Google kategorizoval. Jediným tlačidlom, ktoré sa zapne alebo vypne po rýchlom kliknutí je lietadlový režim. Potom máme už spomínané tlačidlá Wi-Fi a Bluetooth, ktoré sa vypnú, či zapnú len pri dlhom podržaní. Ostatné tlačidlá Vás zavedú priamo do nastavení. Bordel je pre takýto chaos slabé slovo.

Nové zvuky

Pribudlo aj pár nových zvukov (predpokladám, že Google potreboval pridať ešte niečo aby aktualizácia nevyzerala tak sucho). Prvý zvuk sa prehrá pri pripojení k bezdrôtovej nabíjačke. Doteraz telefón nevydal žiaden zvuk.

Okrem toho pridali aj zvuk, ktorý sa prehrá, keď už telefón nemá dostatočné nabitie. Tento zvuk nahrádza ten „prdiaci“ zvuk, ktorý používa doteraz.

USB Debug Whitelist

Ak ste vývojárom a bojíte sa, že by Vám po odcudzení Vášho zariadenia niekto ukradol Vaše dáta, tak sa nebojte, v Google mysleli aj na to. Ide o celkom jednoduchý princíp. Telefón si vypýta RSA kľúč Vášho počítača (identifikátor) a keď telefón pripojíte k počítaču (so zapnutým ladením cez USB), objaví sa nasledujúca hláška.

5

Ak Vám teda ukradnú zariadenie a na smartphone budete mať nastavené heslo, gesto, či odomknutie pomocou rozpoznania tváre, nebudete sa musieť báť o svoje cenné dáta.

Zvýšená výdrž baterky na Nexus 7?

4

Čo je celkom zaujímavé je fakt, že Google na Play Store pozmenil produktovú stránku k Nexus 7. Upravil predpokladanú výdrž baterky. Pred zmenou bola táto výdrž baterky vedená ako „až 8 hodín aktívneho používania,“ no teraz sa táto odhadovaná hodnota zvýšila až na 10 hodín. To, či sa výdrž skutočne zlepší musíme otestovať (budeme radi ak nám napíšte).

Prehľad zmien

Tu je prehľad zmien tak, ako ho zapísali samotní vývojári. Na výber sú dve verzie, jedna kompaktnejšia, druhá úplná.

To je k včerajšej aktualizácii všetko. Nezabudnite nám dať vedieť, či ste ju už dostali alebo či tak ako my, stále čakáte.

Zdroj: AndroidPolice