Úvod Výrobcovia Asus Analytik: Druhá generácia Nexus 7 pobeží na Snapdragon S4 Pro, nie na...

Analytik: Druhá generácia Nexus 7 pobeží na Snapdragon S4 Pro, nie na Tegra 4

1

Pred rokom sa Nvidii nepodarilo poraziť Qualcomm na poli smartphonov. Na druhej strane mala úspech v tabletoch ako napríklad v Nexus 7, sérii Asus Transformer a Microsoft Surface.

Podľa analytika z Wall Street si Nvidia pravdepodobne neužije podobnú slávu v roku 2013. Google si namiesto Tegra 4 údajne zvolil Snapdragon S4 Pro.

Michael McConnel z investičnej firmy Pacific Crest naznačil, že firma zo Santa Clara nedostane objednávku z Google. Spoločnosť z Mountain View sa rozhodla pre čipy vyrábané Qualcommom.

Podľa McConella si Google namiesto Tegra 4 vybral Snapdragon S4 Pro APQ8064 a to z dvoch dôvodov. Lepšia cena a lepšia integrácia s 3G/4G, čo môže pomôcť znížiť cenu výroby a zjednoducší celkovú logistiku.

McConnel tak isto napísal, že nový Nexus 7 bude pripravený pre predaj už v druhom štvrťroku 2013, no nevieme, či ide len o tip alebo faktami položené tvrdenie.

Toto tvrdenie ide ruka v ruke s predošlým tvrdením, kde si analytici myslia, že Nvidia nemá dostatok objednávok pre svoj nový Tegra 4 čip, aj napriek neporovnateľne väčšiemu výkonu oproti Tegra 3. Zatiaľ si Tegra 4 objednal len jeden výrobca a tým je Toshiba.

Nový Tegra 4 čip bol predstavený na CES 2013 a pozostáva zo štyroch A15 jadier a výkonného 72 jadrového grafického čipu, ktorý je údajne šesť krát rýchlejší, než grafický čip na Tegra 3. Nvidia do čipu nezaintegrovala konektivitu, no spoločnosť ponúka dodatočný LTE modem.

Zdroj: Barron's via AndroidAuthority