Úvod Zaujímavosti Smartfón Nexus 4 sa vypredal v austrálskom obchode Google Play za 20...

Smartfón Nexus 4 sa vypredal v austrálskom obchode Google Play za 20 minút!

4

O popularite Android smartfónu od Google a LG, Nexus 4, nie je pochýb. Ak sa objaví jeho dostupnosť v obchode Google Play, zákazníci sa začnú chovať ako zmyslov zbavení. Výnimkou nie je ani spotrebiteľský trh v Austrálii, kde sa dokázal smartfón Nexus 4 v 16GB verzii s cenou 399 austrálskych dolárov (približne 306 Euro), vypredať behom 20 minút! Áno, presne toľko trvalo, aby sa zásoby 16GB verzie v austrálskom Google Play Store úplne minuli.

Takáto nákupná horúčka však nie je ojedinelou, podobá situácia sa stala vo viacerých krajinách, kde sa dokázal Nexus 4 vypredať za pár hodín od premiérovej dostupnosti pre spotrebiteľov.

nexusae0_image_thumb77
Foto: AndroidPolice.com

Je tak rýchle ubúdanie skladových zásob Nexus 4 spôsobené ich malým množstvom, jeho cenou, či kvalitou tohto Android smartfónu? Príčinou má byť kombinácia všetkých týchto troch faktorov. Nexus 4 totižto dostal v Google Play naozaj malú cenovku tvorenú len z výrobných/logistických nákladov, disponuje navyše kvalitným hardvérovým spracovaním, a jeho distribúcia je nedostatočne naplánovaná skrz neoptimálne logistické toky alebo vďaka nízkym výrobným kapacitám.

Uvidíme teda, ako sa budú spotrebitelia správať na našom trhu, ak sa smartfón Nexus 4 objaví aj na pultoch slovenských obchodov. V tých by mala byť ale jeho cena vyššia v porovnaní s cenovkou v obchode Google Play.

Zdroj: AndroidAuthority.com
Titulná foto: Android.com
Foto: AndroidPolice.com