Úvod Novinky Samsung v Q4 zarobil o 75% viac než minulý rok

Samsung v Q4 zarobil o 75% viac než minulý rok

0

Samsung ohlásil, že ich čistý profit pre štvrtý kvartál je $6.60 miliardy, čo je približne o 75% viac, než zarobili minulý rok. Mobilná divízia ohlásila celkový príjem z predajov, ktorý sa vyšplhal až na $25.5 miliardy dolárov, čo je o 4% viac, než v treťom kvartáli. Podľa Samsungu to bolo spôsobené dvojicou Samsung Galaxy S III a Samsung Galaxy Note II. Operačný profit pre smartphony sa ustálil na hranici $5 miliárd. Minulý rok išlo „len“ o $2.35 miliardy.

Samsung je zodpovedný za približne jedno zo štyroch predaných smartphonov a predpokladá sa, že v prvom kvartáli 2013 (január-marec) predá neuveriteľných 59.7 milióna smartphonov.

Aktuálna vlajková loď kórejského výrobcu, Samsung Galaxy S III zaznamenala obrovský úspech, keď za 7 mesiacov sa jej predalo až 41 miliónov kusov. Na druhej strane tu máme tabletofón, Samsung Galaxy Note II, ktorého sa len za dva mesiace predalo 5 miliónov kusov.

Páčia sa Vám Samsung smartphony? Treba však uznať, že Samsung na Android scéne roztočil veľké divadlo, ktoré tak skoro neskončí.

Zdroj: Bloomberg via PhoneArena