Úvod Novinky Android Reuters: iPhone už v Ázii neletí, ľudia začínajú preferovať Android

Reuters: iPhone už v Ázii neletí, ľudia začínajú preferovať Android

4

Teraz nám to možno príde smiešne, no ak mal niekto pred pár rokmi iPhone, tak sa zaradil do „cool“ skupinky ľudí. Vec sa však má tak, že ľudia menia názory rýchlejšie, ako svoje ponožky. Čo je „cool“ dnes, nemusí byť zajtra. Vďaka internetu a silným marketingovým kampaniam sa situácia obrátila naruby.

Podľa agentúry Reuters, ľudia žijúci vo veľkomestách Ázie sú už znudení z iPhonu. V januári 2012 mal iPhone v Singapure 72% podiel na trhu, no dnes to už je len 50%.

A čo si ľudia vyberajú namiesto iPhonov? No predsa Android a špecifickejšie Android od Samsungu. Ľuďom v Ázii sa páči Note II, keďže ponúka obrovský displej a výbornú baterku.

Dokáže Apple znovu prilákať dostatok ľudí? Ťažko povedať. Google sa neustále zlepšuje v dizajne a Samsung sa naopak zlepšuje v hardwari, čo znamená, že karta sa skutočne otočila a Android začal byť v kurze viac, než iOS produkty.

Apple však stále vyrába kvalitné produkty. Niekoľko ich vlastníme aj v našej redakcii. Faktom dokonca je aj to, že Google mnohokrát predstaví svoje najlepšie produkty pre iOS a až potom pre Android.

Sme však nadšení, že čoraz viac a viac ľudí presedláva na Android. Som si istý, že podobným trendom prechádza aj Slovensko a Česko. Ak však niekto vlastní iný telefón, než Android, to neznamená, že sa k nemu musíme správať škaredo a tak to prosím rešpektujte.

Zdroj: Reuters via AndroidAuthority