Úvod Novinky Android Project Watch: Spustí Google revolúciu chytrých hodiniek?

Project Watch: Spustí Google revolúciu chytrých hodiniek?

3

Podľa článku Business Insider Google údajne pokračuje v snahe vyrobiť Android zariadenia, ktoré sa dajú obliecť. Po okuliaroch sa spustila debata aj o chytrých hodinkách. Podľa zdroju, ktorý má k projektu veľmi blízko sa Google momentálne snaží vyhodnotiť, aké lákavé to pre zákazníkov je a samotný návrh existuje len ako koncept.

pebble

Otázkou, resp. otázkami teda zostáva. Sú hodinky s Androidom pre spotrebiteľov lákavou ponukou? Čo môže Google spraviť inak, než ostatní výrobcovia aby prilákal čo najviac záujemcov?

Chytré hodinky totiž nie sú nič nové. Len pred nedávnom sme Vám dali vedieť o Pebble, projekte z Kickstarteru, ktorý sa rozbehol neuveriteľným tempom. Za 30 dní totiž na vývoj vyzbierali $10 miliónov.

Google dokonca zašiel tak ďaleko, že požiadal o udelenie patentu k takémuto zariadeniu. Zariadenie, ktoré si Google nechal patentovať pozostáva z dvoch displejov, ktoré sa otvoria ako sa kedysi otvárali „véčkové“ telefóny. Zhora teda hodinky vyzerajú úplne normálne, no otvorte ich a otvorí sa Vám svet plný nových možností.

patent

V prípade Google však nejde len o hardware. Dokážu totiž poskytnúť veľký rozsah služieb, ktorý by pri opatrnom plánovaní mohol z hodiniek spraviť veľmi žiadaný projekt. Predstavte si funkcionalitu Google Now, či GPS priamo na Vašom zápästí. Tak ako pri Google Glass, myšlienka spočíva v tom, že máte prestať vnímať to, že máte na sebe oblečený počítač.

Google Time je koncept, ktorý vytvoril Adrian Maciburko. Je založený na patente, o ktorý požiadal Google a ukazuje aké jednoduché, no efektívne takéto hodinky môžu byť.

googletime-cover

Pustí sa Google aj do výroby hodiniek? Ak áno, budú si musieť dať pozor na nástrahy. Základy chytrých hodiniek sú už na svete. Kúpili by ste si takýto produkt alebo ide podľa Vás o zbytočnosť?

Zdroj: Phandroid