Úvod Smartphony Dohady Nexus 5 a Nexus 7.7: Unikli prvé dohady a špecifikácie

Nexus 5 a Nexus 7.7: Unikli prvé dohady a špecifikácie

2

Pamätáte si ešte na článok, v ktorom sme Vám dali vedieť, že LG pravdepodobne plánuje ukončenie výroby Nexus 4? Dnes to hovorca LG síce poprel, no na svete sa objavila nová špekulácia.

Neviem ako presne sa táto špekulácia začala, no pošepkáva sa, že LG a Google chystajú LG Nexus 5 a LG Nexus 7.7, čiže nový smartphone a tablet, ktoré by mali byť predstavené už na Google I/O v máji.

Podľa všetkého má najviac informácií kórejské fórum, ktoré o týchto produktoch vie viac, než všetci ostatní. Je to však veľmi divné, s produkciou a dostupnosťou Nexus 4 sú stále problémy a už sa hovoríte o jeho nástupcovi? Google I/O sa koná medzi 15. a 17. májom, čo by znamenalo, že nový model by bol predstavený len po ôsmich mesiacoch od predstavenia Nexus 4.

Poďme sa však pozrieť na tieto utajované zariadenia, kúsok po kúsku.

LG Nexus 5

nexus4-cover

Nie len že pôjde o piaty Nexus smartphone, no obliecť by si mal aj päť palcový displej. Samozrejme by malo ísť o Full HD displej s rozlíšením 1920 x 1080 (440ppi), čo je novým štandardom pre high-end smartphony tohto roku. Chýbať nemôže ani procesor Nvidia Tegra 4, 2GB RAM, 8/16GB vnútornej pamäti, 13MPx fotoaparát s LED bleskom a 3MPx predný fotoaparát.

Táto špekulácia do ohňa pridala aj cenu za takéto modely. Za 8GB verziu zaplatíte $299, čo je presne toľko, koľko na Google Play stojí Nexus 4 s rovnakou kapacitou.

LG Nexus 7.7

Ako je už jasné z názvu, Nexus 7.7 je 7.7 palcový Android tablet a podobne ako pri Nexus 7 by malo ísť o tablet, pri ktorom sa Google bude snažiť zraziť cenu čo najnižšie.

Tablet bude stáť $299 (8GB) a ponúkne Vám 7.7 palcový WUXGA displej (1920 x 1080 s 294ppi), Nvidia Tegra 4, 2GB RAM, 8/16GB verzie, 720p HD fotoaparát na prednej aj zadnej strane.

Aj keď to kórejské fórum nijak nespomína, ak by sa takéto zariadenia predstavili, predpokladáme, že už s novým Android 5.0 Key Lime Pie. Aby toho nebolo málo, v spomínanom diskusnom fóre sa píše, že obe zariadenia prídu s tenkým (1mm) rámikom.

Ako to teda je?

Je ťažké povedať, či ide o skutočný a pravdivý zdroj informácií alebo nie. Do Google I/O ostávajú ešte štyri mesiace, za ktoré sa môže stať čokoľvek, no ak by sme sa mali riadiť samotnými špecifikáciami a cenami, tak by sme tvrdili, že je to rozhodne možné.

Na dohady o Nexus 5 a Nexus 7.7 si budeme dávať pozor a hneď ako sa vyskytne niečo nové Vám dáme vedieť. Čo si myslíte Vy? Plánuje Google prekvapenie pre návštevníkov Google I/O? Dočkáme sa nových Nexus zariadení a Androidu?

Zdroj: AndroidAuthority