Úvod Konkurencia Microsoft: Vyššie ziskové rozpätie než Apple, Google a Samsung

Microsoft: Vyššie ziskové rozpätie než Apple, Google a Samsung

1

Všetko to klábosenie o konci PC éry s ktorým prišiel zosnulý Steve Jobs boli asi prehnané. Tvrdím to po tom, čo Microsoft ukázal, koľko vlastne zarobil.

Spoločnosť z Redmondu totiž dokázala zarobiť $6.38 miliardy z celkového príjmu $21.5 miliardy. Aby sme to uviedli do perspektívy, Apple zarobil $13.1 miliardy z celkového príjmu $54.5 miliardy, no a Samsung $6.6 miliardy z celkového príjmu $52.45 miliardy. Ak by sme teda mali vypočítať marže, Microsoft by sa umiestnil na prvej priečke s 30%, Apple na druhej s 24% a Samsung na poslednej s 13%. Google sa drží na hranici 20%.

microsoftzisk

Čo sa tým snažím naznačiť je to, že Microsoft je najefektívnejší v zarábaní peňazí. Ich mobilná divízia dokonca priniesla (pre nich) rekordných $546 miliónov.

Pravdepodobne však ide o príjem z patentov, ktoré používajú výrobcovia Android zariadení. Až 70% výrobcov Android zariadení totiž musí Microsoftu platiť za to, že použijú ich patenty.

Uvidíme ako sa bude Microsoftu dariť s operačným systémom Windows Phone. Peňazí na vývoj majú rozhodne dosť, no už to chce len prilákať dostatok ľudí. Čo si myslíte, čaká nás revolúcia v podobe Windows Phone?

Zdroj: PhoneArena