Úvod Novinky Android Google+ predbehol Twitter, stal sa tak druhou najpoužívanejšou sociálnou sieťou

Google+ predbehol Twitter, stal sa tak druhou najpoužívanejšou sociálnou sieťou

0

Google vie, ako sa robia veci poriadne. Veľa ľudí si pri predstavení Google+ nevedelo ani len predstaviť ako sa mu podarí dobehnúť tak rozbehnuté vlaky akými boli Facebook a Twitter. Nikdy som však nepochyboval o tom, že Google spraví všetko preto aby Google+ rozbehol.

Nové informácie pochádzajú z Global Web Index, firmy, ktorá poskytla prehľad sociálnych sietí, či už lokalizovaných (napríklad len pre Čínu) alebo globálnych, akými je Facebook, Twitter, či Google+.

Podľa grafu je jasne vidieť, že Google+ sa pohodlne usadil na druhej priečke, hneď za Facebookom. Okrem toho je však z grafu jasné, že Twitter mal najväčší rast, keď narástol o 40%. Aby sme tieto štatistiky previedli do čísel, 21% ľudí na internete využíva Twitter, 25% využíva Google+ a úžasných 51% využíva Facebook.

Ak by sme to mali z percent prepočítať na skutočné čísla, Google+ používa 343 miliónov a len málo pod 300 miliónov ľudí pravidelne zamieri na Twitter. Facebooku sa podarilo prekonať „nasýtenosť“, keďže zaznamenal 33% nárast.

Najväčším „frajerom“ je však Google+, ktorý narástol o 27%. V kombinácii s YouTube ide len o ďalší úspech Google, ktorý sa snaží vytvoriť širokú škálu produktov, ktoré sú pre ľudí zaujímavé.

Ak ešte nemáte Google+ alebo ho máte, no ešte nás nesledujete, pridajte si AndroidPortal.sk do vašich kruhov. Veľmi radi by sme Vás tam mali :)

Štatistiky

[nggallery id=239]

Zdroj: Global Web Index via PhoneArena