Úvod Smartphony Dohady Facebook v utorok predstaví nový OS alebo smartphone

Facebook v utorok predstaví nový OS alebo smartphone [Dohady]

1

Facebook na utorok usporiadal jednu z väčších tlačových konferencií. Novinári z celého sveta dostali svoje pozvánky a dokonca nám americká „veľmoc“ usporiadala udalosť aj v Londýne, ktorá sa bude konať zároveň s tou v USA. Podľa webu TechCruch pôjde o niečo, čo sa týka mobilnej technológie. Okamžite nás teda napadajú dve veci.

Prvou je Facebook telefón, o ktorom sa špekuluje už pekných pár mesiacov. Už v roku 2010 sa začalo pošepkávať o tom, že Facebook môže pracovať na ich vlastnom smartphone. Ešte v novembri sme Vám dali vedieť, že Facebook pracuje v spolupráci s HTC na telefóne s názvom HTC Opera UL, ktorý mal byť uvedený na trh v lete 2013. Malo by ísť o úplne iný koncept, než pri HTC ChaCha a HTC Salsa.

Druhou možnosťou môže byť Facebook OS, keďže šéf Facebooku, Mark Zuckerberg opakovane odmietal tvrdenia, že pracujú na Facebook telefóne. Ak by sa tak teda stalo, je možné, že by šlo o odrodu Androidu, či webOS od HP.

Zaujímal by niekoho takýto telefón, poprípade mobilný OS? Pred tým, než sa všetci s nechuťou pustíte do Facebooku, Vás však chcem upozorniť na jeden dôležitý fakt. Viac možností na trhu prináša viac inovácia, z ktorej vyťaží hlavne koncový spotrebiteľ, ktorými sme my všetci. Uvidíme čím nás Mark prekvapí.

Zdroj: TechCrunch via PhoneArena