Úvod Aplikácie Facebook testuje posielanie správ neznámym ľudom za $100

Facebook testuje posielanie správ neznámym ľudom za $100

2

Niektorí užívatelia sociálnej siete Facebook začali dostávať zvláštne správy, keď sa snažili poslať správu niekomu, s kým nie sú kamaráti. Facebook ich upozornil, že ak pošlú správu zadarmo, dostane sa do priečinku „Ostatné“ spolu s ostatným „spamom“. Ak však chcú zaručiť aby sa správa dostala do prijatých správ, musia zaplatiť dych-berúcich $100.

Facebook začal experimentovať s touto funkcionalitou ešte v decembri, spolu so zavedením priečinku „Ostatné“. Počiatočná suma bola vtedy nastavená na $1. Podľa serveru Mashable Facebook potvrdil, že momentálne testujú obidva extrémy ($1 a $100), aby zistili, čo najlepšie funguje pri odstraňovaní spamovacích správ. To, aká vysoká bude konečná suma nikto nevie.

Podľa posledných správ sa takáto možnosť objavila hlavne pri posielaní správ zakladateľovi Facebooku, Markovi Zuckerbergovi, no tak isto aj pri posielaní správ iným osobám, ktoré nie sú ničím preslávené.

Táto funkcionalita je sprístupnená len pre testovaciu skupinu, takže ak v nej nie ste, Markovi správu nepošlete, ani za $100.

Zdroj: The Verge