Úvod Neprehliadnite vlavo DTAB: 10 palcový quad-core tablet s Androidom Jelly Bean za 110 eur!

DTAB: 10 palcový quad-core tablet s Androidom Jelly Bean za 110 eur!

2

Tento tablet bude vyrábať spoločnosť Huawei, ktorú určite poznáte vďaka smartfónom, z ktorých sa pár modelov predáva aj u nás. Ako to už býva zvykom pri takýchto zaujímavých cenových riešeniach, európskym zákazníkom sa tablet oblúkom vyhne a primárne je určený pre japonský trh. Čo sa týka ceny, po prepočítaní japonskej meny dostaneme ekvivalent hodný 110€ čo je úplne skvelé aj keď je jasné, že pri prípadnom európskom predaji by cena stúpla aspoň o stovku (daň, predajca, dealer) čo by ale nebolo taktiež zlé.

dtab-tablet-2-500x375

dtab-tablet-1-small

Čo nám tablet teda ponúka? V prvom rade to je displej s veľkosťou 10 palcov a rozlíšením 1280 x 800 pixelov, quad-core procesor K3V2T s taktom 1,2 GHz, 6020 mAh batériu a hliníkové telo hrubé len 9,9 milimetra.

Cena však nepustí a kompromis sa zrejme udial na poli pamätí, ktorých kapacitu nepoznáme, takisto bude tablet vybavený len Wi-Fi konektivitou a zabudnúť budeme musieť aj na NFC čip. Fotoaparát veľa slávy s 3 megapixelmi taktiež nepoberie. Aj tak sa ale jedná o veľmi zaujímavý tablet s Androidom 4.1 Jelly Bean za bezkonkurenčnú cenu.

zdroj: androidnext.de