Úvod Konkurencia Apple Apple objednal o 50% menej displejov pre iPhone 5 než sa očakávalo

Apple objednal o 50% menej displejov pre iPhone 5 než sa očakávalo

3

O tom, že sa nový iPad v poslednom kvartáli predával dobre vieme, Apple dokonca ovládol 50% trhu so smartphonami a tabletami. Vyzerá to však tak, že najnovší model iPhonu sa tak dobre pravdepodobne nepredáva. Podľa špekulácií, ktoré zavládli na poli mobilných technológií Apple objednal len polovicu displejov, ktoré pôvodne plánoval pre iPhone 5.

Novinky nám priniesol Wall Street Journal a Nikkei, ktorí o tomto informovali nezávisle od seba. Zhodli sa na tom, že v rozmedzí od januára po marec bude Apple potrebovať len polovicu z pôvodnej objednávky. Jeden zdroj dokonca tvrdí, že sa to netýka len displejov ale aj iných súčiastok. Toto však zatiaľ nebolo potvrdené.

Niektorí ľudia si môžu myslieť, že je to spôsobené tým, že Apple plánuje predstavenie nové iPhonu už na jún. To však nedáva zmysel, keďže väčšina spotrebiteľov nesleduje špekulácie a dohady. Koniec koncov, pol roka pred predpokladaným predstavením nového iPhonu by mal byť dopyt vcelku vysoký. Zníženie dopytu sa predpokladá na obdobie pred predstavením nového modelu. Vyzerá to teda tak, že nový iPhone sa skutočne nepredáva tak, ako by si Apple želal.

Zdroj: WSJ, Nikkei via PhoneArena