Úvod Výrobcovia Intel Acer Liquid C1: Nový smartphone poháňaný Intelom

Acer Liquid C1: Nový smartphone poháňaný Intelom

0

Intel sa v mobilnej sfére pomaly ale isto rozrastá. Možno nie veľmi rýchlo ale predsa. Podarilo sa mu totiž presvedčiť Acer, aby svoj smartphone vybavil ich čipom. Nový telefón dostal označenie Acer Liquid C1.

To, prečo Intel spolupracuje so spoločnosťami ako Acer a Lenovo je celkom jednoduché pochopiť. Ide o výrobcov PC a notebookov, s ktorými má veľmi dobré vzťahy. Informácií o novom smartphone poháňanom Intelom je však žalostne málo. Vieme len to, že na ňom pobeží Android a že pravdepodobne nepôjde o high-end.

Intel sa do mobilnej sféry snaží dostať už nejaký ten piatok, no na svojej ceste za vytúženým úspechom narazil na niekoľko prekážok, vrátane problému s príliš vysokou spotrebou na mobilných zariadeniach. Fakt, že jeho konkurencia pozostáva z ARM architektúry a jej partnerov ako Qualcomm, Nvidia a Samsung im veľmi nepomáha.

Intel sa prednedávnom spojil s Motorolou a predstavil Motorola RAZR i, prvý smartphone poháňaný Intelom u dobre známeho výrobcu. Ide však o zariadenie strednej triedy, ktoré okolo seba nedokázalo vzbudiť dostatok rozruchu.

Čo si myslíte Vy? Bude Intel v tomto roku úspešnejší?

Zdroj: Reuters via PhoneArena