Úvod Neprehliadnite vlavo Až 70% z predaných smartfónov v roku 2012 malo operačný systém Android

Až 70% z predaných smartfónov v roku 2012 malo operačný systém Android

0

Android má opäť pár dôvodov na oslavu, v roku 2012 sa totižto predalo takmer až 70% (presnejšie cca 68,4%) smartfónov z celkového predaného množstva, bežiacich na tomto obľúbenom operačnom systéme od Google. Ďalšie čísla zo štatistiky hovoria o 19,4% patriacich iOS smartfónom, čiže iPhonom od spoločnosti Apple. Ostatné percentá patria, nie moc obľúbeným operačným systémom, nestíhajúcim za úspešnou konkurenciou (Windows Phone, BlackBerry atď.).

Zaujímavosťou však je aj to, že počet predaných smartfónov s Androidom, bol v roku 2012 (479 miliónov kusov) až dvojnásobne väčší oproti počtu predaných smartfónov v roku 2011 (238,9 miliónov kusov), čo je výborná správa, pretože sa Android tak stava čoraz viac stredobodom pozornosti pre vývojárov aplikácií, či hier.

Za tak veľký nárast množstva predaných smartfónov s operačným systém Android však môže, okrem čoraz lepšej kvality, aj veľmi dobrá dostupnosť niektorých lacnejších modelov, ktoré tak predstavujú najlepšiu voľbu pre väčšinu mladistvých a študentov. Viac detailných informácií z tejto štatistiky nájdete na obrázku vyššie.

Zdroj: TechCrunch.com via AndroidAndMe.com
Foto: AndroidAndMe.com