Úvod Novinky Zaujímavosti Výkonný riaditeľ spoločnosti Polaroid: Fotoaparát s Androidom predstavíme na podujatí CES 2013

Výkonný riaditeľ spoločnosti Polaroid: Fotoaparát s Androidom predstavíme na podujatí CES 2013

0

V posledných dňoch začali internetom blúdiť klebetné informácie o tom, že známa spoločnosť Polaroid, ktorá sa zaoberá predovšetkým výrobou kvalitnej foto techniky, pripravuje nový model fotoaparátu s operačným systémom Android, čím by následovala za spoločnosťou Samsung a jej nedávno predstavenou Galaxy Camera, ktorá tiež obsahuje tento populárny operačný systém a užívatelia si môžu do nej vložiť dokonca aj SIMkartu, čo im umožní byť „online“ kdekoľvek v teréne.

POLAROID android

V e-maily pre portál Imaging Resource potvrdil výkonný riaditeľ spoločnosti Polaroid Scott Hardy, že na podujatí CES v roku 2013 bude predstavený fotoaparát s výmennými objektívmi a s podporou operačného systému Android, ktorý zabezpečí prístup ku kvalitným foto a sociálnym aplikáciam z obchodu Google Play. Informácie o špecifikáciach, cene a dostupnosti samozrejme ešte uvedené neboli, pretože budú s veľkou pravdepodobnosťou dostupné až na spomínanom podujatí začiatkom nového roka.

No najaktuálnejšie klebety však tvrdia, že by mohol tento Polaroid fotoaparát disponovať 18 MPx senzorom, 3.5-palcovým displejom, 10-30mm objektívom a s WiFi. Či však sú tieto nepotvrdené informácie pravdivé, zistíme až a niekoľko týždňov, konkrétne 8-11. januára, kedy sa bude podujatie Consumer Electronics Show (CES) konať.

Ak bude Polaroid následovať Samsung v integrácii Androidu do foto-techniky, potvrdí sa to, čo väčšina z nás aj očakáva. Operačný systém Android získava čoraz viac na svojej popularite vďaka neustálemu zlepšovaniu zo strany vývojárov z Google, ktorí sa poctivo starajú o to, aby priniesla každá nová aktualizácia štipku kvality navyše, čo bude mať za následok, že uvidíme Android čoskoro nie len v smartfónoch, tabletoch alebo fotoaparátoch, ale aj v inej spotrebnej elektronike.

Zdroj + foto: imaging-resource.com via engadget.com, polaroid.com