Úvod Zaujímavosti Spoločnosť LG chce zabrániť, kvôli porušovaniu LCD patentov, produkcii tabletu Galaxy Note...

Spoločnosť LG chce zabrániť, kvôli porušovaniu LCD patentov, produkcii tabletu Galaxy Note 10.1 od Samsungu

1

Známy výrobca elektroniky LG podal žalobu v meste Soul na konkurenčnú spoločnosť Samsung, ktorej cieľom je zabrániť prostredníctvom súdu ďalšiu produkciu populárneho tabletu Galaxy Note 10.1, alebo prinútiť Samsung aby platil za využívanie LCD technológie, v prípade, že by produkcia pokračovala aj naďalej.

Samsung Galaxy Note GT-N8010ZWAXSK môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Podľa LG má displej (LCD) v Galaxy Note 10.1 porušovať vďaka použitej technológii tekutého kryštálu hneď niekoľko patentov vo vlastníctve tejto spoločnosti.

Hovorca LG podľa zdroja AndroidAuthority.com uviedol „Samsung využíva našu kľúčovú technológiu pre IPS LCD panely“. Využívaním tak má porušovať až 3 patenty, ktoré majú chrániť vlastnú technológiu LG pred neopráveným používaním.

Zaujímavosťou však je, že Samsung podal podobnú žalobu na LG ešte skôr. Začiatkom tohto mesiaca bola už totižto vyplnená a podaná na tom istom súde s dôvodom porušovania až siedmich LCD patentov vo vlastníctve spoločnosti Samsung. V tomto prípade má LG tiež používať technológiu tekutého krýštálu, konkrétne aj v displeji Android smartfónu Optimus G, ktorá zasahuje do obsahu týchto siedmich patentov.

Zdroj: engadged.com, androidauthority.com