Úvod Novinky Android Samsung: Na podujatí CES ukážeme 5.5 palcový ohybný displej!

Samsung: Na podujatí CES ukážeme 5.5 palcový ohybný displej!

0
Flexibilný OLED displej prezentovaný na podujatí CES

Samsung je najväčším hráčom na ihrisku mobilných technológii a už dlhšiu dobu je známe, že nemalé finančné prostriedky spoločnosť investovala do vývoja flexibilných displejov. Rovnakou cestou sa pred nedávnom vydala aj Nokia v spolupráci s istou prestížnou univerzitou, no tá sama priznala, že Samsung má výrazný náskok čo sa ohybných displejov týka.

Samsung-Flexible-Display-2-640x579

Samsung sa v minulosti na margo týchto displejov vyjadril, že by ich chcel uviesť na trh v priebehu roku 2013 a zdá sa, že sa mu to podarí. Podľa najnovších informácii, Samsung ukáže svoj prvý ohybný 5.5 palcový displej na podujatí CES v januári roku 2013 v Las Vegas. Povráva sa, že ohybný displej by už mal byť použitý aj v nasledujúcom zariadení Galaxy S4, pričom sa kladie dôraz skôr na veľkú odolnosť a nerozbitnosť tohto displeja. To znamená, že aj keď bude displej ohybný, v zariadení bude použitý ako štandardný panel a jeho vlastnosti sa zúžitkujú napríklad pri páde na zem a podobne.

To však neznamená, že nám Samsung neukáže nejaký zaujímavý koncept v ktorom použije práve flexibilnú vlastnosť displeja a osobne sa už teraz veľmi teším na január ako bude displej vyzerať a fungovať v praxi.

zdroj: phndroid.com