Úvod Zaujímavosti Eric Schmidt: Je to veľmi zvláštne, že Apple ešte nezažaloval Google

Eric Schmidt: Je to veľmi zvláštne, že Apple ešte nezažaloval Google

2

Eric Emerson Schmidt, softvérový inžinier a výkonný predseda spoločnosti Google, sa tak trošku vyspovedal novinárom z Wall Street Journal, ktorí s ním spravili menší rozhovor, a priznal, že nerozumie tomu, prečo zatiaľ nepadla žaloba od Apple priamo na Google, ale len na obchodných patrnerov internetového giganta, ktorí používajú operačný systém Android vo svojich mobilných produktoch. Kalifornské jabĺčko, ako si určite každý všimol, zvolilo v posledných časoch taktiku útočenia na konkurenciu prostredníctvom súdov a ich patentov, čomu sa nevyhli veľkí výrobcovia hardvéru pre Android, ako napríklad HTC, Motorola, či Samsung.

Taktiež sa zdôveril na otázku, ako moc sa zmenili vzťahy medzi Apple a Google, na ktorú odpovedal: „Spoločnosť Apple prestala po rokoch používať naše mapy a vyhla sa aj integrácii YouTube priamo do operačného systému iOS, nie som si však celkom istý, prečo to vlastne spravili. Novinári by chceli veľmi písať o tzv. detskom modeli konkurencie, čo je: Ja mám zbraň, ty máš zbraň, kto prvý vystrelí? Rozumný spôsob obchodu je v skutočnosti úplne iný, nie si hádzať polená pod kolená, ale profitovať tak, aby získavali obe strany, vďaka spolupráce, jedna na druhej.“

Schmidt chcel jednoducho povedať, že bývalá spolupráca medzi Apple a Google bola pre obe strany veľmi výhodna, bez zbytočných žalôb vedeli obe nadnárodne korporácie spolu slušne profitovať, pretože sa navzájom dopĺňali. Google poskytoval užívateľom cez iOS veľmi kvalitné mapy, ktoré využívali aplikácie alebo užívatelia pre navigáciu, a Apple zase poskytoval priestor pre používanie týchto kvalitných služieb od Google v iPhone, iPade alebo v iPode.

Ako vnímate útoky od spoločnosti Apple na výrobcov Android zariadení vy? Koná Apple správne alebo ubližuje len nám, zákazníkom, a uberá nás o nové technológie?

Zdroj + foto: online.wsj.commedia.idownloadblog.com