Úvod Novinky Dva nové ASUS MeMo tablety pod inšpekciou FCC, jedná sa o $99...

Dva nové ASUS MeMo tablety pod inšpekciou FCC, jedná sa o $99 Google Nexus 7?

2

ASUS do FCC poslal dva nové tablety pod označením MSQK001 a MSQK0W, ktorým ASUS priradil mená MeMo. Dôvod prečo sme z tejto správy tak nadšení je fakt, že jeden z MeMo tabletov, špecificky MeMo 370T sa stal známym pod úplne iným menom. Možno Vám niečo hovorí názov Google Nexus 7. Jediná informácia, ktorú sme sa z tejto záhadnej návštevy FCC dozvedeli je to, že obidva tablety podporujú WiFi.

Ak by boli tieto dohady naozaj pravdivé, tak Google znovu zamieša vody tabletového trhu. Zážitok z Google Play Store a tabletového prostredia za menej ako 100 Eur. Držím Google palce aby zvládol nápor objednávok, keďže magnitúda nákupov bude na úplne inej úrovni, než tá, ktorá tu bola pri zbesilých nákupoch Nexus 4.

[nggallery id=178]

Predpokladané špecifikácie sto dolárového Nexusu obsahujú sedem palcový displej s rozlíšením 1024 x 600 pixelov, jedno-jadrový procesor taktovaný na 1GHz a 1GB RAM. Vnútorná pamäť sa odhaduje na 8GB s možnosťou ju rozšíriť pomocou microSD slotom. Celé zariadenie by mala poháňať baterka o kapacite 4,270mAh a tablet by mal bežať pod Android 4.1.1 (čo sa pravdepodobne zmení).

Každopádne, nevieme, čo to nakoniec bude. Môžeme sa aj mýliť, no boli by sme radi, ak by sme mali pravdu. Kto by si zaobstaral tablet s nálepkou Google, ktorý by stál menej ako 100 Eur? Som snáď jediný?