Úvod Novinky Amazon smartfón bude vyrábať Foxconn

Amazon smartfón bude vyrábať Foxconn

0

Tablety od Amazonu dobre známe pod názvom Kindle Fire sa tešia dobrému predajnému úspechu hlavne v USA, za čo môže okrem iného aj veľmi prijateľná cena. Už dlhšiu dobu sa povráva, že vzhľadom na úspech tabletov sa časom objaví aj smartfón podobného charakteru.

Podľa priemyselných zdrojov uzavrel Amazon exkluzívnu dohodu so spoločnosťou Foxconn, ktorá by mala Amazon smartfón vyrábať. Foxconn napríklad vyrába aj populárne iPhony a iPady od Apple. Zdroje ďalej tvrdia, že Foxconn by mal v prvej dávke vyrobiť až 5 miliónov kusov tohto smartfónu, čo naznačuje očakávanie vysokého dopytu po tomto zariadení.

amazon_phone

Hardware smartfónu je zatiaľ neznámy, no očakáva sa, že sa bude predávať z cenu niekde medzi 100 až 200 dolármi po vzore Kindel Fire tabletov, kde časť nákladov na výrobu pokryjú reklamy a predaj software obsahu.

Ak dokáže Amazon naozaj vyrobiť smartfón s relatívne slušnou výbavou za takúto cenu, vznikne tak nebezpečná konkurencia pre Nexus 4 od Google. Už stačí len počkať do druhého-tretieho kvartálu roku 2013, kedy by mal uzrieť svetlo sveta oficiálne.

 

zdroj: talkandroid.com