Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Adblock Plus pre Android už dostupný v Play Store

Tip na aplikáciu: Adblock Plus pre Android už dostupný v Play Store

3

Nepochybne najsťahovanejšie rozšírenie pre desktopové verzie Chrome a Firefox práve zakotvilo aj v Play Store. Adblock Plus pre Android je už dostupný a podporuje všetky zariadenia s Android 2.1 a vyššie. Podobne ako jeho desktopový súrodenec, aj verzia pre Android bude blokovať reklamy vo Vašom mobilnom prehliadači, no len za určitých podmienok. Tí užívatelia, ktorí majú root (nezáleží na verzii Androidu) budú zvýhodnení, keďže aplikácia zablokuje všetky reklamy v štandardnom prehliadači ako aj v Chrome. Ak však root nemáte, reklamy budú blokované len ak sa pripojíte cez WiFi a používate Android 3.1 a vyššie.

  

Tí, ktorí používajú nižšiu verziu Androidu než Android 3.1 sa budú musieť pohrať s nastaveniami aby si manuálne nastavili filtrovanie pomocou proxy. Vývojár Adblocku publikoval návod ako na to, spolu s inštrukciami k nezvyčajným zariadeniam akými sú Samsung Galaxy I, Galaxy Y alebo Alcatel Onetouch 918D.

Keďže ide o Android, tak všetko nie je tak jednoduché ako by sa mohlo zdať. Príkladom sú stránky s SSL šifrovaním, na ktorých sa Vám zobrazia všetky reklamy. Tí, ktorí majú radšej Firefox budú musieť použiť samostatný modul.

[app]org.adblockplus.android[/app]

Ak však máte root, odporúčame aplikáciu AdAway, ktorá nepríjemné reklamy zruší úplne všade.

[app]org.adaway[/app]

Zdroj: AndroidPolice, Adblock Plus (Play Store), AdAway (Play Store)