Úvod Novinky Spoločnosť Archos predstavila nový Android tablet s 8-palcovým displejom: Archos 8o Cobalt

Spoločnosť Archos predstavila nový Android tablet s 8-palcovým displejom: Archos 8o Cobalt

0

Trh s tabletmi sa neustále rozrastá, čo je dôkazom veľkého dopytu po týchto mobilných výrobkoch. Uvedomuje si to aj, menšia no stále v našich končinách výraznejšia, spoločnosť Archos, ktorá sa rozhodla uviesť do éteru ďalšiu novinku, Android tablet s 8-palcovým displejom: Archos 8o Cobalt zaraďujúci sa do rovnakej triedy ako Nexus 7, Kindle Fire HD, Acre Iconia Tab A110 alebo iPad Mini.

Archos 8o Cobalt obsahuje operačný systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 2-jadrový procesor s 1.6 GHz frekvenciou a 4-jadrovým grafickým procesorom, 1GB RAMky, 8GB vnútornej pamäte, 2 MPx hlavnú kameru, VGA prednú kameru, podporou pre microSD karty (až 32GB), disponuje rozmerom 153.5 x 203 x 11.5 mm a váhou 470g. Rozlíšenie 8-palcového displeja predstavuje len 1024×768 pixelov.

Ako je vidieť zo špecifikácií, výrobca musel jednoducho niekde šetriť, keď chcel dodať na trh jeden z tých lacnejších tabletov, aj keď bude konkurovať veľkému súperovi Nexus 7, predávaného len za výrobné a logistické náklady v kombinácii s perfektným hardvérom, len veľmi ťažko. Výška ceny sa teda, za tablet Archos 8o Cobalt, očakáva pod 200 amerických dolárov (alebo 200 Euro), pretože dávať cenovku vyššie by asi nemalo pozitívny účinok na predaj. Kedy a kde príde na trh, zatiaľ ešte netušíme, no určite dáme vedieť, ak budú dostupné nové informácie.

Zdroj + foto: archos.com