Úvod Novinky Android Služba Google Play Music už dostupná v niektorých európskych štátoch

Služba Google Play Music už dostupná v niektorých európskych štátoch

5

Dnešný deň nie je len o Nexus zariadeniach. Dnes sa okrem dlho-očakávaných zariadení spúšťa aj dlho-očakávaná služba Google Play Music. Zákazníci z UK, Francúzska, Nemecka, Talianska a Španielska si odteraz môžu užívať výhodu hudby v cloude ako aj výhody nákupu skladieb priamo z Play Store. Jednoducho si stačí nahrať všetky svoje skladby na Google Play Music pomocou Music Manageru, ktorý sa Vám stiahne hneď ako sa budete snažiť dostať do svojej knižnice skladieb. Potom už len stačí počkať na nahranie všetkých pesničiek.

 

Po nahraní pesničiek budete mať na výber prehranie z webového prehliadača alebo priamo z Vášho zariadenia, no bude nutné si aplikáciu zaktualizovať. Tak ako býva pri Google zvykom, nič nie je pomalé, moju skromnú zbierku 450 pesničiek sa mi podarilo nahrať za 30 minút, no mám pocit, že som bol limitovaný rýchlosťou internetu a nie Googlom.

 

Pesničky sa zoradili tak ako by ste očakávali, podľa žánru, umelcov a albumov, takže navigácia medzi nimi nebola náročná. Po spustení individuálnej skladby sa začala nahrávať do vyrovnávacej pamäti a v priebehu dvoch sekúnd sa začala prehrávať tak, akoby bola na zariadeni.

 

Google Play Music prináša aj možnosť požiadať o pridanie nových albumov do ich zoznamu. S vyhľadávaním som nešiel veľmi do detailov, no v zozname dostupných albumov sa mi podarilo nájsť skupiny ako Horkýže Slíže, Peha, Elán a nechýba ani Rytmus (nie som fanúšik Rytmusa, no ak si ho chcete kúpiť, tak tam je). Ten výber však nie je veľký, dostupných je len pár albumov, takže ešte je čo doháňať.

 

Čo sa týka cien, tak tie sa menia podľa toho o akú skladbu sa jedná. Bežná cena je podľa všetkého £0.79, čo je v prepočte €0.99. Ak si kúpite celý album, tak Vás to vyjde lacnejšie.

 

Prehľad v Play Store na smartphone a na desktopovom počítači vyzerá veľmi podobne ako ten, ktorý je dostupný pre aplikácie, akurát hudba je ladená do oranžovej farby.

 

Toto je veľký krok hlavne pre nás, ľudí zo starého kontinentu, keďže Google Music si doteraz užívali len Američania. Ocenili by ste takúto službu aj na Slovensku a v Českej republike alebo je to len jedna z ďalších zbytočností? Ak máte otázky, neváhajte sa ich pýtať, ja sa v rámci možností budem snažiť odpovedať.

[app]com.google.android.music[/app]