Úvod Konkurencia JK Shin: Samsung nemá v pláne dohodu s Apple

JK Shin: Samsung nemá v pláne dohodu s Apple

0
J. K. Shin

Tak ako už mnohí viete, spoločnosti Apple a HTC zakopali „vojnovú sekeru“ a vzájomne sa dohodli na určitých pravidlách, aby sa mohli menej venovať súdom, patentom a žalobám, a naopak, aby mohli sústrediť svoje kroky vpred najmä na inovácie produktov pre zákazníkov, keďže nekonečné súdne ťahanice neprinesú do obchodov modernejšiu technológiu. Po takejto nečakanej dohode si určite veľa ľudí myslelo, že nastane podobná zmena aj v Samsung-Apple vzťahoch, no pravdepodobne sa ničoho takého asi nedočkáme.

JK Shin, šéf Samsung Mobile, totižto šplechol chladnú vodu na špekulácie, spoločnosť z Južnej Kórei nemá podľa neho zatiaľ žiadný záujem vstúpiť do prímeria s Apple. Podľa mnohých názorov ide len o vydieranie a o snahu ublížiť prostredníctvom súdov a žalôb konkurencii, miesto súboju v inováciach, kvalite alebo v ponukách.

Spoločnosť HTC má podľa neoficiálnych informácií platiť Apple približne 6 až 8 amerických dolárov za každé predané mobilné zariadenie, ak v ňom použije patent z portofília kalifornského jabĺčka.

Pred nedávnom sa musela dokonca spoločnosť Apple ospravedlniť Samsungu cez text, ktorý mala zverejniť na svojej web stránke v určitom regióne, pretože podľa verdiktu britského súdu nekopírovala kórejská spoločnosť svojimi produktami dizajn iPadu.

Ak si bude Samsung Mobile a JK Shin stáť za svojim názorom aj naďalej, môžeme teda očakávať v novom roku aj ďalšie súdne šľahanice, na ktorých sa nabalia poriadne akurát tak právnici.

Zdroj + foto: androidcentral.com