Úvod Konkurencia CEO Microsoftu Steve Ballmer: „Android je jedna veľká nekontrolovaná divočina“

CEO Microsoftu Steve Ballmer: „Android je jedna veľká nekontrolovaná divočina“

5

V rozhovore s jedným zo zakladateľov sociálnej siete LinkedIn Reinom Hoffmanom na podujatí technologických inovátorov, sa CEO Microsoftu Steve Ballmer zdôveril s názormi a samozrejme nezabudol ani vyniesť softvérovú spoločnosť, za ktorou stojí už nejaký ten piatok, do oblakov. Okrem zopár narážok na bezpečnosť operačného systému Android, Steve povedal, že posledná Windows platforma je perfektná a zároveň úplne iná od konkurencie. Taktiež sa nevyhol chvále ani najnovší tablet od Microsoftu, Surface má podľa neho s krytom Touch Cover celkom odlišný štýl od tabletov na trhu, čím sa stáva pre zákazníkov veľmi lákavým.

Súčasťou rozhovoru bola aj otázka na Ballmera, čo si myslí o dvoch, v súčasnosti, najväčších konkurentoch dominujúcich na trhu so sofvérom pre mobilné zariadenia, tým bol samozrejme myslený Android od Google a iOS od Apple. Načo rázne odpovedal: „Android je jedna veľká nekontrolovaná divočina, vďaka veľkej fragmentácii a nekompatibilite aplikácií medzi jednotlivým hardvérom, či verziou softvéru“ a „Dostupnosť iOS od Apple je naopak moc drahá a zároveň je tento operačný systém príliš kontrolovaný“.

Prečítajte si: Surface má problém s krytom Touch Cover

Steve si tiež myslí, že práve Microsoft má šancu nájsť ten vyvážený stred, alebo optimálny bod, medzi kontrolou a slobodou prostredníctvom posledných a zároveň najnovších platforiem Windows 8/Windows Phone 8. Zdôraznil tiež bližšiu spoluprácu Microsoftu s vývojármi a inými patrnermi, čo považuje zo strany Google alebo Apple za zanedbané.

Nedávno sa objavila aj zaujímavá špekulácia, že by sa mohla pustiť táto softvérova spoločnosť, na čele so Stevom Ballmerom, do rozsiahlejšej výroby hardvéru, ako napríklad vlastného smartfónu s operačným systémom Windows Phone 8. Z časti tento „tajný“ plán Microsoft už so svojim tabletom Surtface pomaličky realizuje, uvidíme teda, či príde v budúcnosti na trh ďalšia „nebezpečná“ konkurencia pre kráľujúce systémy Android a iOS, ktoré si bez súboju svoj trhový podiel nenechajú určite len tak vziať.

Zdroj + foto: androidauthority.com