Úvod Konkurencia Apple Apple získal patent na obdĺžnikové zariadenie so zaoblenými rohmi

Apple získal patent na obdĺžnikové zariadenie so zaoblenými rohmi

12

Áno, čítate správne. Apple získal patent pre zariadenie, ktoré má tvar obdĺžniku so zaoblenými rohmi. Patent je vedený pod číslom D670,256 a spoločnosť o neho požiadala už v roku 2010. USPTO (United States Patent and Trademark Office) im ho pridelil 6. novembra a tak si ho môžu zaradiť do svojho intelektuálneho vlastníctva, kde okrem iného nájdeme veľa ďalších nezmyslov.

To však znamená, že ohrozených môže byť veľa výrobcov tabletov. Stane sa to však? Pravdepodobne nie, keďže ich patent je pekne špecifický. Definovali dokonca tvar zadnej strany zariadenia ako aj rozlíšenie, ktoré je 4:3. Väčšina Android tabletov, však používa rozlíšenie 16:9 alebo 16:10.

Stále ma však neprechádza pocit úžasu nad tým, že obdĺžnik so zaoblenými rohmi sa skutočne dá patentovať. Otázka, ktorú je potrebné spýtať sa úradu pre vydávanie patentov ostáva nezmenená. Nechcelo by to zmenu legislatívy pre vydávanie patentov alebo aj naďalej plánujete udeliť patent na základné geometrické útvary? Dajte nám vedieť aké pocity vo Vás zanechal tento patent. Tí, ktorí neveria môžu kliknúť na PDF vydané USPTO.

[nggallery id=169]

Zdroj: USPTO (PDF) via PhoneArena