Úvod Novinky Apple sa musí ešte raz a poriadne ospravedlniť Samsungu

Apple sa musí ešte raz a poriadne ospravedlniť Samsungu

4

Pamätáte sa ešte na rozhodnutie britského súdu, ktorý nariadil spoločnosti Apple na svojich stránkach v danom regióne a v miestnych periodikách uverejniť ospravedlnenie, ktoré hovorí o tom, že Samsung nič od Apple nekopíroval a neporušil tým duševné vlastníctvo dizajnových prvkov.

Namiesto seriózneho prístupu k rozhodnutiu, ktoré sme od takej spoločnosti ako je Apple čakali, sme sa stali svedkom detinského chovania, kedy súdom nariadené ospravedlnenie na titulnej strane webu spoločnosť schovala za malý odkaz na spodku stránky. Súd teraz žiada urýchlenú nápravu.

Firma Apple dostala dokonca 48 hodinové ultimátum na vykonanie. Apple však tvrdí, že na stiahnutie odkazu a publikovanie nového ospravedlnenia na titulnej stránke potrebuje aspoň 14 dní. To rozhorčilo jedného zo sudcov, Sira Robina Jacoba, ktorý podľa BBC konkrétne povedal:

„Radi by sme videli šéfa Apple, ako urobí miestoprísažné vyhlásenie o tom, prečo má spoločnosť Apple technické problémy uskutočniť zmenu.“

Vyzerá to, že patentové vojny technologických gigantov ešte ani zďaleka nie sú v cieli a znášať následky pre obe spoločnosti nie je až také jednoduché ako by sa zdalo.

O problematike dnes ráno informoval denník SME.