Úvod Novinky Samsung ukázal Galaxy Note 10.1 ako nástroj pre vzdelávanie

[Video] Samsung ukázal Galaxy Note 10.1 ako nástroj pre vzdelávanie

0

Samsung nám v 4 minúty dlhom videu ukazuje, ako sa dá ich vrcholový tablet Galaxy Note 10.1 použiť na vzdelávacie účely a ako by mohli vyzerať hodiny v školách v budúcnosti. Využiteľnosť tabletov pri vzdelávaní je už známa dlhšie.

Priekopníkom je v tomto smere India, ktorá dokonca zo štátneho rozpočtu dotuje tablety pre svojich študentov. Síce sa jedná o low-end zariadenia, ale žiakom to určite pomôže. Zmiznú tak učebné materiály v podobe papierových kníh a zošitov, nehovoriac o tom, že žiaci nemusia nosiť na chrbte ťažké aktovky. Tak isto komunikácia medzi učiteľom a žiakmi dostane nový rozmer , v podobe okamžitých informácii alebo zdieľania zadaní a výsledkov.

Galaxy Note má však navyše S Pen, dotykové pero, ktoré dokáže nahradiť to skutočné, pochopiteľne aj s papierom a učiniť tak vzdelávanie na novej, digitálnej úrovni. Vízia to je skutočne skvelá, no najväčším problémom bude zadováženie takéhoto tabletu žiakom. Jeho cena je vysoká a dovoliť si ho kúpiť žiakom dokážu zrejme len súkromné školy. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť.

Pozrite si určite zaujímavé video, ako by to mohlo vyzerať.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=t0krCDFLjdA‘]

zdroj: androidauthority.com