Úvod Novinky Intel priznáva zárobok $13.5 miliardy v treťom kvartáli 2012

Intel priznáva zárobok $13.5 miliardy v treťom kvartáli 2012

0

Zárobok Intelu v treťom kvartáli 2012 je už známy a odhaľuje, že gigant v procesoroch zarobil za 3 mesiace viac než $13.5 miliardy. Zatiaľ čo sa táto suma rok čo rok znižuje, stále predčila očakávania analytikov. Pravdepodobne za to môže zníženie predaja stolových počítačov a notebookov. CEO Intelu Paul Otellini povedal, „Naše výsledky z Q3 odzrkadľujú tvrdé ekonomické prostredie, ktoré aj naďalej pokračuje.“

Motorola XT910 Razr môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Intel sa po dlhej dobe konečne dostal aj k Androidu, no počas konferencie s ich investormi o mobilných čipoch nepadlo takmer ani slovo. O čom však padla reč boli výsledky ich čipu v Motorola RAZR i, ktorá obsahuje čip od Intelu s taktom 2.0GHz. Na konci konferencie sa rozoberala meniaca sa globálna situácia v technológiách. Nespomenul sa však ani jeden konkrétny výrobca, s ktorým by v budúcnosti mohli spolupracovať, no my však vieme, že Intel už plánuje dlhodobejšiu spoluprácu s Motorolou.

Pre Intel bola Motorola RAZR i len začiatočným krokom a my veríme, že v roku 2013 od nich budeme počuť oveľa viac. Ak vás zaujíma celý prehľad zárobkov, kliknite na „Intel“ v zdrojoch.

Zdroje: AndroidCentral, Intel