Úvod Aplikácie Tip na aplikácie: Späť do školy alebo čo budete potrebovať k efektívnejšiemu...

Tip na aplikácie: Späť do školy alebo čo budete potrebovať k efektívnejšiemu štúdiu

3

Pre mnohých školákov je dnešný deň tým posledným dňom prázdnin. Aj keď sa vám do školy pravdepodobne nechce, ísť tam nakoniec budete musieť, no aby to bolo príjemnejšie, rozhodli sme sa vám vybrať tie najlepšie aplikácie, ktoré vám pomôžu školský rok prežiť bez väčšieho stresu.

Efektívna práca je kľúčom k úspechu a tak neváhajte a stiahnite si aplikácie, ktoré vás premenia na stroj efektívnosti a organizácie.

 

1. doubleTwist Alarm Clock

Základom dňa je prebudiť sa. Máte na to viac možností ako ste si možno mysleli. Prebudiť sa môžete nepríjemne, pomocou vášho starého budíka na stolíku vedľa postele alebo príjemnejšie, pomocou prepracovaného budíka doubleTwist Alarm Clock.

[app]com.doubleTwist.alarmClock[/app]

2. Evernote

V posledných pár rokoch sme boli svedkami toho ako technológia postúpila dramatickým tempom. Pomaly ale isto sa stretávame s trendom, kde elektronické zariadenia ako smartphony a talbety nahradzujú poznámkové bloky a perá. Evernote je podľa mnohých (vrátane mňa) tou najlepšou aplikáciou, ktorá okrem toho, že vám pomôže spraviť si poznámky, zosynchronizuje všetko, čo ste si zaznamenali s cloudovým serverom a tak svoje poznámky nájdete na všetkých svojich zariadeniach.

[app]com.evernote[/app]

3. Google Translate

Svetové jazyky sa vyučujú na takmer všetkých školách. Sem-tam, možno aj častejšie ako len to, potrebujeme pomoc so slovíčkom alebo vetou. Google Translate je v takomto prípade najlepší pomocník a určite si vďaka nemu budete vedieť preložiť aj tú najťažšiu vetu. Wunderbar.

[app]com.google.android.apps.translate[/app]

4. RealCalc Plus

RealCalc Plus je vylepšená verzia kalkulačky, ktorú nájdete primo v Androide. Je to vedecká kalkulačka, ktorá funguje rovnako ako tie, ktoré si kúpite v obchode. Nebudete mať problém vypočítať akýkoľvek príklad, keďže podporuje všetko to, čo tradičné kalkulačky, akurát túto budete nosiť vo svojom štýlovom smartphone.

[app]uk.co.nickfines.RealCalcPlus[/app]

5. Zľavomat

Medzi nami sú aj kvantá vysokoškolákov a o nich je známe, že trpia nedostatkom financií. Zľavomat vám teda pomôže ušetriť na oddychu ale aj na užitočných veciach.

[app]cz.ulikeit.zlavomatapp[/app]

6. Countries of the World

Máte v škole stále zemepis alebo geografiu? Táto aplikácia vám pomôže naučiť sa o všetkých krajinách sveta. Prináša informácie o hlavných mestách, populácii, jazykoch, HDP (hrubý domáci produkt), náboženstve, vlajkách a viac. Ak by vám nestačili samotné informácie, precvičiť si ich budete môcť na geografickom kvíze. Nezabudnite si so sebou svoju angličtinu, lebo táto aplikácia nevie ani po slovensky ani po česky.

[app]com.socratica.mobile.countries[/app]

7. AutoCAD WS

Pracujete v AutoCAD-e? Ak sú vaše projekty práve v tomto programe, tak pre vás máme výbornú aplikáciu, ktorá vám umožní prezerať, editovať a zdieľať kresby z AutoCADu. Pomocou tejto aplikácie otvoríte súbory s príponou DWG, DWF a DXF a to priamo z emailu.

[app]com.autodesk.autocadws[/app]

8. Rozvrh hodín

Každý študent vie, že základom je rozvrh hodín. Bez neho by ste nevedeli, že na aký predmet sa treba deň pred tým pripraviť.

[app]eu.inmite.android.vodafone.student[/app]

9. Pocket

Ste v škole a cez prestávku alebo medzi prednáškami si čítate články na svojom smartphone. Našli ste si ich hneď niekoľko, no času je málo a tak si ich nestihnete prečítať. Zavriete si prehliadač a články sú fuč. Aspoň takto to bolo doteraz. Vďaka Pocket si tieto články môžete uložiť priamo do elektronického „vrecka“, kde sa automaticky zosynchronizujú s cloudovým serverom a tak sa automaticky zobrazia aj na vašom počítači alebo tablete.

[app]com.ideashower.readitlater.pro[/app]

10. Aldiko Book Reader

Doba ide vpred a čím viac ľudí nachádza krásu elektronických kníh. Aby ste si takú knihu mohli prečítať, potrebujete elektronickú čítačku. S Aldiko Book Reader nebudete mať problém otvoriť akúkoľvek elektronickú verziu knihy, či časopisu a tak so sebou nebudete musieť ťahať všetky vaše obľúbené knihy, či časopisy.

[app]com.aldiko.android[/app]