Úvod Konkurencia Apple Ďalší súd na obzore: Apple sa snaží patentovať „face-unlock“

Ďalší súd na obzore: Apple sa snaží patentovať „face-unlock“

3

Rozpoznávanie tváre respektíve použitie tejto funkcie na odomknutie zariadenia je nám dobre známe už z Androidu Ice Cream Sandwich. Konkurencia nič podobné nemá ale zdá sa, že spoločnosti Apple to leží v žalúdku a túži po rovnakej alebo podobnej pôsobivej vlastnosti vo svojich zariadeniach. Problém je v tom, že face-unlock patent vlastní spoločnosť Google. Apple to chce šibalsky obísť patentovaním „vlastnej“ technológie rozpoznávania tváre.

Apple požiadal o veľmi podobný patent v decembri minulého roku, ale v tej dobe sme už odomykali tvárou naše zariadenia so systémom Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Apple popisuje vo svojej patentovej žiadosti fakty ako zistenie tváre pomocou rôznych senzorov a kamery a následného vyhodnotenia systémom, či má dôjsť k odomknutiu aj na základe polohy zariadenia alebo či ho užívateľ drží v ruke.

Popis a funkcionalita v žiadosti Apple o udelenie patentu je veľmi podobná, až rovnaká s tou, akú vykonávajú súčasné Android zariadenia, a na ktorú má Google patent. V tomto prípade by bola žaloba zo strany spoločnosti Google na mieste.

zdroj: androidauthority.com