Úvod Neprehliadnite vlavo Sony Mobile oznámila reštrukturalizáciu a prepúšťanie

Sony Mobile oznámila reštrukturalizáciu a prepúšťanie

0

Spoločnosť Sony Mobile, ktorá nám prináša populárne Xperia zariadenia sa rozhodla prehodnotiť svoje výdavky a reorganizovať svoje záležitosti a aktivity. Tieto zmeny budú mať za následok prepustenie 15 percent celkovej pracovnej sily. Chystajú sa aj ďalšie zmeny.

Jednou z najhlavnejších zmien je presun hlavného sídla zo Švédskeho Lunde do Tokia v Japonsku v októbri. Sťahovanie sa dotkne približne 650 zamestnancov, ktorý budú musieť opustiť spoločnosť Sony Mobile. Jedná sa v drvivej väčšine o pozície konzultantov. Švédsky Lund však nezostane opustený nadobro. Naďalej tam bude prebiehať vývoj software-u.

Okrem toho Sony prepustí už spomínaných 15 percent ľudí, čo zodpovedá približne tisícke pracovných miest. Títo ľudia ale nebudú prepustení naraz ale postupne do konca roka 2013. Ďalej Sony hovorí, že plánuje nanovo vymedziť úlohy a zodpovednosť v spoločnosti a plánuje využiť všetky svoje silné stránky.

Sony Mobile dúfa, že tieto kroky, spolu s predstavením nových zariadení na podujatí IFA v Berlíne prinesú spoločnosti väčší zisk a budú aj naďalej zvyšovať svoj kvalitatívny štandard.

informácie pochádzajú z oficiálnej tlačovej správy uverejnenej na androidcentral.com